Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κασσελάκης για αποχωρήσαντες: Έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια εναντίον των ψηφοφόρων τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Σκληρή επίθεση στους αποχωρήσαντες βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αλλά και ανάλυση της πολιτικής συγκυρίας με βολές στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση περιελάμβανε η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή.

Είναι η πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την αποχώρηση των έντεκα βουλευτών, ενώ διεξάγεται παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Κασσελάκης για αποχωρήσαντες: Για μήνες δεν βγήκαν στα κανάλια να κατηγορήσουν τις ύβρεις του συστήματος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας για τον Βασίλη Βασιλικό υπογράμμισε πως σήμερα είναι μια βαριά μέρα. «Γιατί αν για όλη την Ελλάδα ο Βασίλης Βασιλικός ήταν ο συγγραφέας που συνομίλησε με την Ιστορία και τη Δημοκρατία, για εμάς ήταν κάτι ακόμα:  Ο σύντροφός μας. Ο άνθρωπος που κόσμησε την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το 2019. Ο βουλευτής που κόσμησε το ελληνικό κοινοβούλιο την περίοδο 2019 – 2023 με το ήθος και την προσωπικότητά του. Μία προσωπικότητα που έχουν λίγοι. Αυτοί που μπορούν να γίνουν καταγραφείς του αιώνα τους. Να μετατρέψουν το ιστορικό δράμα της χώρας τους σε παγκόσμιο γεγονός. Θα ήθελα να σας ζητήσω να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή για αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο», είπε.

Στιγμιότυπο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης

«Η ηθική μας κοινοβουλευτική παρουσία είναι και θα είναι 47 βουλευτές»

Ακολούθως ο Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε στους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βουλευτές. «Μπορεί σήμερα να βλέπετε λιγότερους συναδέλφους στην αίθουσα, και να σας φαίνεται πρωτόγνωρο. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την αίθουσα κάποτε είχε 149 Βουλευτές. Μετά είχε 145. Μετά 86. Μετά 71. Και τέλος 47. Με άλλα λόγια, χάσαμε το 68% της Κοινοβουλευτικής μας δύναμης μέσα σε 9 χρόνια», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια τόνισε ότι είναι μια κατάσταση που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλείται να ανατρέψει. «Προφανώς μέσα σε 9 χρόνια αλλάζει η χώρα. Αλλάζει και η κοινωνία. Δυστυχώς, το συμπέρασμα είναι ότι σταδιακά υπήρξε αποσύνδεση ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνίας. Μία απόσταση πολιτικής πρότασης ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνικών μεταβολών. Αυτή είναι η πραγματικότητα που εμείς καλούμαστε τώρα να αναστρέψουμε», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Κάλεσε τους βουλευτές να μην ανησυχούν που είναι πλέον 36, λέγοντας πως «η ηθική μας Κοινοβουλευτική Παρουσία είναι και θα είναι 47 Βουλευτές -διότι αυτό επέλεξε ο ελληνικός λαός». Σύμφωνα με τον ίδιο, «το ότι μερικοί δεν σεβάστηκαν τον Κώδικα Δεοντολογίας που συνυπέγραψαν για να παραδώσουν τις έδρες τους. Το ότι για μήνες δεν βγήκαν μια φορά στα κανάλια να κατηγορήσουν τις ύβρεις του συστήματος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τώρα έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια εναντίον των ίδιων των ψηφοφόρων που τους ανέδειξαν σε βουλευτές. Το ότι βάζουν τη φιλοδοξία πάνω από την κοινωνία».

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επίσης ότι «αυτά τα γνωρίζει καλά ο ελληνικός λαός και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δεν πρόκειται να τους το συγχωρήσει», προσθέτοντας πως «η αλήθεια είναι με το μέρος μας. Απλώς καμιά φορά, η δικαίωση έχει τους δικούς της χρόνους».

«Κωλοτούμπες του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με τις προεκλογικές εξαγγελίες του»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «η πανίσχυρη προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε να κολλήσει στον ΣΥΡΙΖΑ πολλές ρετσινιές και προκαταλήψεις όλα αυτά τα χρόνια. Ότι ήμασταν εναντίον της αριστείας, εναντίον των χαμηλών φόρων, εναντίον της επιχειρηματικότητας. Ότι ήμασταν οι δήθεν μπαχαλάκηδες, οι δήθεν εθνομηδενιστές».

Υποστήριξε ότι η «Νέα Δημοκρατία αρχίζει να λαμβάνει την απάντησή της από την κοινωνία. Πλέον οι Έλληνες βλέπουν τις κωλοτούμπες του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με τις προεκλογικές εξαγγελίες του».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «οι Έλληνες αρχίζουν να κατανοούν ότι εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε η Αριστερά της Ευθύνης». Αυτή, που σύμφωνα με τον ίδιο, «μπορεί να νοικοκυρέψει τη χώρα και να φέρει Δικαιοσύνη Παντού, όπως έλεγε το προεκλογικό μας σύνθημα – το οποίο δεν πέρασε λόγω προπαγάνδας και εσωστρέφειας, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν ήταν ορθό».

Η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη:

Σημειώνεται ότι οι εργασίες της ΚΟ ξεκίνησαν με τήρηση ενός λεπτού σιγής, στη μνήμη του συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού, που έφυγε σήμερα από τη ζωή. Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Βασιλικός υπήρξε βουλευτής Επικρατείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που έδωσε το παρών στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, έγινε δεκτός στην αίθουσα με χειροκροτήματα από τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αρκετοί εξ’ αυτών τον πλησίασαν ώστε να συνομιλήσουν μαζί του.

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα:

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την είσοδό του στη συνεδρίαση

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκο Παππά και τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Όλγα Γεροβασίλη


Ροή ειδήσεων

Advertisement