Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Λεονάρδος Μπελέρης για τον προφυλακισμένο αδερφό του: «Κρατείται αδίκως, παρανόμως»

Δημοσιεύθηκε

στις

Για αδιαλλαξία, παράνομη κράτηση και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος του Φρέντυ Μπελέρη, από την Αλβανική κυβέρνηση, έκανε λόγο ο αδερφός του Λεονάρδος.

Μιλώντας στην Ertnews ο Λεονάρδος Μπελέρης, για την υπόθεση κράτησης του αδερφού του, εκλεγμένου δημάρχου της Χιμάρας, κατηγόρησε την Αλβανική κυβέρνηση για αδιαλλαξία, αλλά και την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να μπλοκάρει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας στην Ε.Ε.

«Είναι κάτι αναμενόμενο, έπρεπε να γίνει. Η Ελλάδα έκανε αυτό που δικαιούται να κάνει κάθε δημοκρατική χώρα. Το ίδιο θα έκανε και η Γερμανία για έναν Γερμανό πολίτη, το ίδιο θα έκανε και οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Δυστυχώς από την αλβανική μεριά έχουν περάσει επτά μήνες.

Δείχνουν μια αδιαλλαξία, δείχνουν να επιμένουν. Δεν γνωρίζουμε γιατί. Εγώ θα έλεγα ότι μετά την ακρόαση που έγινε στο δικαστήριο όπου κατέθεσαν, οι δύο βασικοί μάρτυρες, ο πρώτος βασικός μάρτυρας, ο οποίος παραδέχτηκε ότι υπάρχει θέμα χρηματισμού, ότι είχε χρηματιστεί από τα μαύρα κονδύλια της αλβανικής αστυνομίας. Εν συνεχεία αυτό το επιβεβαίωσε και ο αστυνομικός διοικητής, ο οποίος έχει οργανώσει και χτίσει όλη αυτή τη σκευωρία.

Σε μια άλλη δημοκρατική χώρα και χώρα, κράτος δικαίου, το δικαστήριο θα είχε λήξει την ίδια στιγμή. Ο δεύτερος μάρτυρας ήταν διοικητής της αστυνομίας και ο τρίτος μάρτυρας, ο οποίος είναι ο αδελφός του πρώτου μάρτυρα, δεν εμφανίστηκε.

Αυτός είχε δώσει δύο καταθέσεις. Την πρώτη κατάθεση την έδωσε την ημέρα που έγινε η σύλληψη του αδερφού μου, όπου δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τον ίδιο. Δεν έχει καμία σχέση ούτε αυτός ούτε η οικογένειά του, ότι τον αδερφό του τον μικρό τον έμπλεξαν. Κατέθεσε αυτά που ήξερε μετά από ένα μήνα, μετά από πιέσεις της αλβανικής αστυνομίας, πήγε και έδωσε συμπληρωματική κατάθεση όπου αναίρεσε όλα τα άλλα και είπε ότι τάχα ότι απειλήθηκε από την μεριά του Μπελέρη, πράγμα που δεν ισχύει γιατί η πρώτη του κατάθεση ήταν την επόμενη μέρα, την ίδια μέρα δηλαδή.

 

Ο μάρτυρας αυτός, δεν έχει εξεταστεί ακόμη. Αυτή τη στιγμή τον περιμένουμε να έχουμε την Τρίτη μεθαύριο στη συνέχεια του δικαστηρίου».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν βρίσκουν αυτόν τον μάρτυρα, ανέφερε πως: «Οι ίδιες υπηρεσίες της Αλβανίας, η μία υπηρεσία δείχνει ότι είναι εκτός επικράτειας της Αλβανίας και η άλλη δείχνει ότι είναι εντός. Τι να πούμε τώρα. Κοιτάξτε να δείτε, αυτή η υπόθεση μπάζει από την πρώτη μέρα.

Δεν θα κολλήσουμε τώρα στο μάρτυρα αν μπορούν να τον εξαφανίσουν. κάτι. Αυτός αν έρθει στο δικαστήριο είναι βέβαιο ότι θα πέσει σε αντιφάσεις. Δηλαδή η μη παρουσία του στο δικαστήριο γίνεται εσκεμμένα».

Ως προς την παρουσία του Φ. Μπελέρη μέσα σε κουβούκλιο στο δικαστήριο και με αλεξίσφαιρο, σχολίασε: «Αυτή είναι η εικόνα σε αυτό το κλουβί. Στην ίδια αίθουσα γίνεται το δικαστήριο. Υπάρχει ένα τζάμι το οποίο νομίζω ότι είναι αλεξίσφαιρο.

Ποιος διοικεί τη Χιμάρα σήμερα

Για το ποιος ασκεί καθήκοντα δημάρχου στη Χειμάρρα, ο Λεονάρδος Μπελέρης απάντησε πως: «Εφτά μήνες διοικεί τη Χειμάρρα ο πρώην δήμαρχος. Είναι αυτός που έχει χάσει. Αυτό είναι για ρεκόρ Γκίνες. Είναι ο εκλεκτός του κ. Ράμα, ο δήμαρχος είναι αυτός που ήταν απέναντι στον αδερφό μου. Είναι αυτός που έχασε. Το πρόσωπο αυτό είναι ένα πολύ ύποπτο πρόσωπο.

Έμενε και ζούσε στην Ελλάδα για αρκετά χρόνια. Τον επιστράτευσαν οι μυστικές υπηρεσίες της Αλβανίας, τον πήρανε, τον έβαλαν σε καίριες θέσεις. Εκεί τον εκλέξανε τρεις φορές δήμαρχο και στις τρεις φορές υπήρχε κλοπή και παραβίαση στις κάλπες. Δηλαδή τον επιβάλανε τρεις φορές δήμαρχο και τώρα πάνε να τον επιβάλουν για τέταρτη φορά. Δυστυχώς στη Χειμάρρα όταν γίνονται εκλογές εμείς έχουμε πόλεμο και δεν έχουμε γιορτή όπως εδώ».

Ο Λ. Μπελέρης μίλησε και για την απογραφή, λέοντας: «Η απογραφή έληξε κακήν κακώς. Εγώ δεν έχω απογραφεί, μέλη της οικογένειάς μου που μένουν μόνιμα εκεί, δεν έχουν απογραφεί. Στην Επαρχία της Χειμάρρας και ειδικά στα χωριά της Χειμάρρας, είναι πάρα πολύ μεγάλο το ποσοστό που είναι Έλληνες.

Αυτοί γνωρίζουν ποιοι είναι ελληνικής καταγωγής. Γνωρίζουν ότι θα καταθέσει ο καθένας και πήγαιναν επιλεκτικά και έκαναν την απογραφή. Πήγαιναν ερχόμενους από εκεί πήγαινε στους εργάτες που είναι εκεί και δουλεύουν.

Εγώ ένα πράγμα που ήθελα να πω σχετικά με την απογραφή, από την πρώτη μέρα, από την ίδια στιγμή που γινόταν η απογραφή, οι μυστικές υπηρεσίες της Αλβανίας είχαν πρόσβαση στο λογισμικό αυτό και βλέπανε τα αποτελέσματα της απογραφής. Αυτή τη στιγμή η απογραφή έχει λήξει και λένε θα την ανακοινώσουν μετά από 7-8 μήνες από τη στιγμή που είναι ηλεκτρονική και την ίδια ώρα που έκλεισε η απογραφή, την ίδια ώρα έχουμε το αποτέλεσμα. Γιατί δεν το ανακοινώνουν και θέλουν 7 -8 μήνες να το ανακοινώσουν».

Ως προς τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι: «Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επιμείνει στο θέμα αυτό.

Εγώ θα έλεγα μετά την ακρόαση που σας είπα του δικαστηρίου, ότι πλέον η ελληνική κυβέρνηση και γενικά η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να περιοριζόμαστε στο να ορκιστεί δήμαρχος ο Φρέντη ο Μπελέρης. Πρέπει να επιμένουμε και στην αθώωσή του. Είναι 7 μήνες, κρατείται αδίκως, παρανόμως. Αυτό έχει αποδειχθεί. Όταν βλέπεις και η αστυνομία από κοινού με ψευδομάρτυρες, έχουν στήσει μια υπόθεση, πρέπει να επιμένουμε και στην αποφυλάκισή του.

Εγώ στις προηγούμενες συνομιλίες και συνεντεύξεις που έχουν κάνει ήμουν επιφυλακτικός. Σεβόμουν αυτό που λέγανε από την αλβανική μεριά, υπάρχουν βίντεο, υπάρχουν στοιχεία και μας κουνούσαν το δάχτυλο σε διάφορα φόρουμ διάφοροι υπουργοί της Αλβανίας και σε διάφορες συναντήσεις που είχαν με τους ομόλογούς τους Έλληνες κουνούσαν το δάχτυλο “υπάρχουν στοιχεία, υπάρχουν βίντεο”. Δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα, υπάρχει μια μαρτυρία από έναν κακοποιό, ο οποίος έχει δύο καταδίκες για απάτες, για κλοπές, για ληστείες από έναν άνθρωπο που είναι εξαρτημένος από ουσίες».


Ροή ειδήσεων

Advertisement