Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Εκκλησιαστικά

ΠΑΤΡΑ – ΦΩΤΟ: Χιλιάδες πιστοί στον πανηγυρικό εσπερινό του Αγίου Ανδρέα

Δημοσιεύθηκε

στις

H εορτή του Αγίου Ανδρέα του Πολιούχου της Πάτρας πρόκειται για ένα από τα κορυφαία θρησκευτικά γεγονότα και η πόλη γιορτάζει έναν από τους σημαντικότερους Αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Χθες, τελέστηκε ο πανηγυρικός, πολυαρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στο νέο ιερό ναό του Πολιούχου, στην οποία προεξήρχε και κήρυξε το Θείο λόγο, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος.

Στις 10 το βράδυ θα εψάλη η ιερά αγρυπνία και το πρωί της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου 2023, στις 7 το πρωί ο Όρθρος και ακολούθως στις 8.30 με 10.45 η πανηγυρική Θεία λειτουργία όπου τον Θείο λόγο θα κηρύξει εκ των αρχιερέων, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος.

Η Θεία Δοξολογία θα τελεστεί στις 10.45 με 11 το πρωί και αμέσως μετά θα ξεκινήσει, η λιτανεία της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του Αγίου Ανδρέα. Η πορεία της λιτανείας θα έχει φέτος μία μικρή τροποποίηση φτάνοντας η πομπή στο ύψος της Τριών Ναυάρχων όπου λόγω των έργων που επιτελούνται εκεί από το Δήμο, η πομπή δεν θα στρίψει στην Τριών Ναυάρχων όπως συνήθως γίνεται αλλά θα συνεχίσει την Μαιζώνος έως την οδό Κοραή και θα στρίψει εκεί για να βγει κάτω στην Αγ. Ανδρέου και να επιστρέψει στο ναό.

Η διαδρομή στην αρχή περιλαμβάνει την οδό Αγ. Ανδρέου και στροφή στη Δημ. Γούναρη, στη γωνία Γούναρη και Μαιζώνος θα ψαλεί όπως κάθε χρόνο δέηση και η λιτανεία θα συνεχίσει την πορεία της κατά μήκος της οδού Μαιζώνος.

ΠΑΤΡΑ - ΦΩΤΟ: Γιορτάζει ο Πολιούχος! Χιλιάδες πιστοί στον Αγιο ΑνδρέαΠΑΤΡΑ - ΦΩΤΟ: Γιορτάζει ο Πολιούχος! Χιλιάδες πιστοί στον Αγιο ΑνδρέαΠΑΤΡΑ - ΦΩΤΟ: Γιορτάζει ο Πολιούχος! Χιλιάδες πιστοί στον Αγιο ΑνδρέαΠΑΤΡΑ - ΦΩΤΟ: Γιορτάζει ο Πολιούχος! Χιλιάδες πιστοί στον Αγιο ΑνδρέαΠΑΤΡΑ - ΦΩΤΟ: Γιορτάζει ο Πολιούχος! Χιλιάδες πιστοί στον Αγιο ΑνδρέαΠΑΤΡΑ - ΦΩΤΟ: Γιορτάζει ο Πολιούχος! Χιλιάδες πιστοί στον Αγιο ΑνδρέαΠΑΤΡΑ - ΦΩΤΟ: Γιορτάζει ο Πολιούχος! Χιλιάδες πιστοί στον Αγιο ΑνδρέαΠΑΤΡΑ - ΦΩΤΟ: Γιορτάζει ο Πολιούχος! Χιλιάδες πιστοί στον Αγιο ΑνδρέαΠΑΤΡΑ - ΦΩΤΟ: Γιορτάζει ο Πολιούχος! Χιλιάδες πιστοί στον Αγιο ΑνδρέαΠΑΤΡΑ - ΦΩΤΟ: Γιορτάζει ο Πολιούχος! Χιλιάδες πιστοί στον Αγιο ΑνδρέαΠΑΤΡΑ - ΦΩΤΟ: Γιορτάζει ο Πολιούχος! Χιλιάδες πιστοί στον Αγιο Ανδρέα


Ροή ειδήσεων

Advertisement