Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Διεθνή

H Google τιμά με Doodle την Ημέρα του Αγίου Ανδρέα – Εθνική εορτή της Σκωτίας – Πολιούχος της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το σημερινό χειροποίητο βιτρό Doodle γιορτάζει την Ημέρα του Αγίου Ανδρέα, την εθνική εορτή της Σκωτίας. Κάθε χρόνο, η 30η Νοεμβρίου σηματοδοτεί την ημέρα εορτασμού των σκωτσέζικων ριζών. Το έργο τέχνης διαθέτει λουλούδια γαϊδουράγκαθου που αντιπροσωπεύουν ανθεκτικότητα, δύναμη και προστασία.

H Google τιμά με Doodle την Ημέρα του Αγίου Ανδρέα – Εθνική εορτή της Σκωτίας - Πολιούχος της Πάτρας

Οι εορτασμοί της Ημέρας του Αγίου Ανδρέα ποικίλλουν στη Σκωτία. Η πρωτεύουσα, Εδιμβούργο, φιλοξενεί παραστάσεις αφήγησης και μουσικής, καθώς και λαϊκές αγορές που πωλούν τα πάντα, από χειροποίητα φουλάρια μέχρι σπιτικά λουκάνικα. Στην παραθαλάσσια πόλη St. Andrews, γκάιντες και ντραμς τραγουδούν πάνω από τα κύματα που σκάνε καθ’ όλη τη διάρκεια ενός φεστιβάλ που διαρκεί μια εβδομάδα.

Σε όλη τη Σκωτία, οι συγκεντρώσεις που ονομάζονται Ceilidhs προσελκύουν εκατοντάδες ανθρώπους ντυμένους με καρό κιλτ και μεταφέρονται στη νύχτα καθώς χορεύουν με παραδοσιακή και σύγχρονη σκωτσέζικη μουσική. Και δεν είναι μια γιορτή χωρίς σκωτσέζικα φαγητά όπως το cullin skink, ένα πλούσιο πιάτο σούπας με καπνιστό μπακαλιάρο, πατάτες και κρεμμύδια.

Καλή Ημέρα του Αγίου Ανδρέα, Σκωτία!


Ροή ειδήσεων

Advertisement