Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Εξάμηνη παράταξη στο «Καλάθι του Νοικοκυριού»

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε νέα παράταση ισχύoς της πρωτοβουλίας «καλάθι του νοικοκυριού» προχωρά η Κυβέρνηση. Η παράταση θα είναι εξάμηνη και η νέα ημερομηνία εκπνοής της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ορίζεται η 30η Ιουνίου του 2024. Το συγκεκριμένο μέτρο, που κανονικά εκπνέει την 31η Δεκεμβρίου είχε παραταθεί ήδη το περασμένο καλοκαίρι.

Αυτό προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών: «Οργανωτικές και Διαδικαστικές Διατάξεις για την Ανάπτυξης, παρεμβάσεις για την ενίσχυση της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης και άλλες επείγουσες διατάξεις» που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση από την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου.
Επίσης παρατείνεται για ένα ακόμη εξάμηνο, δηλαδή έως τον Ιούνιο του 2024, η προθεσμία ισχύος της παρ. 1 του άρθρου 54 του ν. 5045/2023 (Α’ 136), περί περιστολής φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.
Συγκεκριμένα απαγορεύεται η αποκόμιση μικτού κέρδους από την πώληση οποιουδήποτε προϊόντος ή την παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας που είναι απαραίτητη για την υγεία, τη διατροφή, τη διαβίωση, τη μετακίνηση, τη θέρμανση, την παραγωγή ζεστού νερού χρήσεως και την ασφάλεια του καταναλωτή, καθώς και από την πώληση σχολικών ειδών και γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, ιδίως πρώτων υλών για την παραγωγή λιπασμάτων, ζωοτροφών, ωμών δημητριακών παντός είδους, αλεύρων, ηλίανθου φυτικών ελαίων, όταν το περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα υπερβαίνει το αντίστοιχο περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα προ της 31ης Δεκεμβρίου 2021».

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement