Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Απόστολος Λύτρας για τα επεισόδια στο Ρέντη: Όταν πέταξε τη φωτοβολίδα είχε πρόθεση να την πετάξει ψηλά αλλά όταν το έκανε άλλαξε πορεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος του 18χρονου κατηγορούμενου, μίλησε στο LIVE NEWS για τον 18χρονο εντολέα του και τι συνέβη στα επεισόδια στο Ρέντη.

Ο 18χρονος, έφτασε στα δικαστήρια Πειραιά υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα και διώκεται, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.

Ο 18χρονος πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη (14/12). Ο δικηγόρος του δράστη, Απόστολος Λύτρας, μίλησε στο LIVE NEWS για τον εντολέα του.

«Δεν μου έδωσε απάντηση για το γιατί πήγε στα επεισόδια. Η απάντηση ήταν ‘’βγήκαν 100 άτομα, βγήκα και εγώ’’. Μου είπε πως δεν είχε σκοπό να κάνει τίποτα, είχε πάει με τα αδέλφια και τους φίλους του να δουν τον αγώνα. Βγήκε μόνο το συγκεκριμένο παιδί και όταν βγήκε κάποιος με full-face του έδωσε μία φωτοβολίδα. Δεν ήξερε να την ανοίξει και όταν την πέταξε είχε πρόθεση να την πετάξει ψηλά αλλά όταν το έκανε, άλλαξε πορεία. Η ίδια η αστυνομία αναφέρει πως η φωτοβολίδα έσκασε κάτω και μετά πήγε προς τον αστυνομικό», είπε αρχικά και συνέχισε, λέγοντας:

«Δεύτερον, και ο νεαρός και η αστυνομία λέει πως υπήρξε και μία δεύτερη φωτοβολίδα που πήγαινε προς τον αστυνομικό. Πρέπει να δούμε ποιοι είναι αυτοί που υποκινούν αυτά τα επεισόδια. Ο λόγος που έκανε αυτές τις πράξεις, όπως μου είπε, είναι πως δεν θέλει να έχει καμία επαφή με άλλους φιλάθλους. Μιλάμε για έναν 18χρονο που δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε επεισόδια και δεν έχει προσαχθεί ποτέ».

 

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement