Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Φρέντι Μπελέρης: 37 βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας η απάντηση της Αθήνας στην αδιαλλαξία Ράμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Λάθος «αντίπαλο» επέλεξε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα για να κάνει επίδειξη δύναμης και αδιαλλαξίας με αφορμή την στημένη υπόθεση Μπελέρη, καθώς η Αθήνα με κάθε τρόπο διεμήνυσε στις Βρυξέλλες ότι οσο δεν αναγνωρίζεται ως εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας ο κ. Μπελέρης η πόρτα της Ε.Ε. για την Αλβανία θα μένει κλειστή.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός παραπέμποντας στην «ανεξάρτητη» Αλβανική Δικαιοσύνη δήλωνε προκλητικά ότι τίποτε δεν θα αλλάξει ακόμη κι αν έρθει «τούμπα όλο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» και το δικαστήριο ακολουθώντας την ετυμηγορία που ο ίδιος ειχε εκδώσει με τις δημόσιες δηλώσεις του, απέρριψε την Δευτέρα το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη για να λάβει άδεια και να ορκισθεί ως Δήμαρχος ενώ αναμένεται η συνέχιση της δίκης παρωδίας για την σκευωρία της δήθεν εξαγοράς ψήφων.

Η υφαρπαγή των ελληνικών περιουσιών με πρόσχημα την τουριστική αξιοποίηση της Χειμάρρας και ο κίνδυνος αποκάλυψης των σκανδάλων μελών της κυβέρνησης και φίλων του Ράμα «επιχειρηματιών» από μια ανεξάρτητη Δημαρχιακή Αρχή αλλα και ο χαρακτήρας και η ιδιοσυγκρασία του Αλβανού πρωθυπουργού, τον οδηγούν σε αυτή την μετωπική αντιπαράθεση με την Ελλάδα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement