Κυριακή 21 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Επιδρομή των ρωσικών αρχών σε γκέι μπαρ – Συλλήψεις με αφορμή τον νέο αντι-ΛΟΑΤΚΙ νόμο

Δημοσιεύθηκε

στις

Βίντεο που δείχνει τις ρωσικές αρχές να εισβάλουν σε ένα ακόμα γκέι μπαρ, λίγο καιρό μετά τη ψήφιση του αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νόμου, κυκλοφόρησε ρωσικό ειδησεογραφικό μέσο.

Η συγκεκριμένη επίθεση είναι μόνο μία από τις πολλές που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα, σε αρκετούς κουήρ χώρους, στο πλαίσιο της απόασης του Ανώτατου Δικαστήριο της Ρωσίας, να απαγορεύσει τις δραστηριότητες του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος στη χώρα

Το περιστατικό συνέβη το Σαββατοκύριακο, χωρίς όμως να κοινοποιείται το βίντεο μαζί με τη δημοσίευση της είδησης. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα του πρακτορείου που το διέδωσε.

Τα τελευταία χρόνια η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα της χώρας δέχεται όλο και μεγαλύτερη πίεση από τις αρχές

Οι ομοφοβικοί νόμοι της Ρωσίας

Το σύνταγμα της Ρωσίας, τροποποιήθηκε το 2020 για να καταστεί σαφές ότι ο γάμος σημαίνει ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας και οι ενώσεις ομοφύλων δεν αναγνωρίζονται στη χώρα.

Το 2013 ψηφίστηκε νόμος που απαγορεύει την «προπαγάνδα μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» που απευθύνεται σε ανηλίκους.

Πέρυσι, οι περιορισμοί αυτοί επεκτάθηκαν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες στη Ρωσία. Οι αναφορές στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα έχουν διαγραφεί από βιβλία, ταινίες, διαφημίσεις και τηλεοπτικές εκπομπές.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ένα ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι αποχρωμάτισε ένα ουράνιο τόξο σε ένα νοτιοκορεατικό ποπ βίντεο, για να μην κατηγορηθεί για παραβίαση του νόμου περί «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας».

in.gr