Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Τι αλλάζει σε ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ – Στα σκαριά ο νέος ενιαίος σιδηροδρομικός φορέας

Δημοσιεύθηκε

στις

Κάτω από μια ενιαία ομπρέλα που θα στεγάσει τις δραστηριότητες του ΟΣΕ, τον βραχίονα των κατασκευών και των νέων έργων της ΕΡΓΟΣΕ και θα φέρει ξανά εντός του ομίλου το τροχαίο υλικό της ΓΑΙΑΟΣΕ οργανώνεται το κυβερνητικό σχέδιο για την ομογενοποίηση του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Το δαιδαλώδες και τεμαχισμένο μοντέλο λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου εν τοις πράγμασι κρίθηκε αναποτελεσματικό, καθώς δεν λειτούργησε προς όφελος του μέσου. Η διάσπαση που επιβλήθηκε από τα μνημόνια, η διάλυση του προσωπικού, η κακοδιαχείριση και οι κρατικές ενισχύσεις αποδείχτηκαν ιδιαίτερα επιζήμιες για τα τρένα, απαξίωσαν τον σιδηρόδρομο και τον έκαναν κόκκινο πανί για τις Βρυξέλλες.

Γι’ αυτό και τώρα που ο σιδηρόδρομος μετρά τις πληγές των εγκληματικών αστοχιών του παρελθόντος, με ανθρώπινα θύματα, η συγκέντρωση δραστηριοτήτων εμφανίζεται ως μονόδρομος για τον καλύτερο έλεγχο του δικτύου αλλά και για να μπορέσουν να διορθωθούν τεχνικές και λειτουργικές αδυναμίες που θα βοηθήσουν τον σιδηρόδρομο να αναταχθεί και να διαδραματίσει με κανόνες ασφάλειας τον ρόλο που έχει σε όλη την Ευρώπη στον τομέα των επιβατικών και των συνδυασμένων μεταφορών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement