Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εκλέχτηκε το Προεδρείο και η Περιφερειακή Επιτροπή του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας

Published

on

Το Προεδρείο του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας (για το πρώτο μισό της θητείας), καθώς και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής, εκλέχτηκαν στη σημερινή (Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2024) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη έγιναν αποδεκτές κατά πλειοψηφία οι προτάσεις των τριών πρώτων σε εκλογική δύναμη παρατάξεων. Κατόπιν αυτού, νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εκλέχτηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Χρήστος Παΐσιος, (πρόταση της πλειοψηφούσας παράταξης «Νεκτάριος Φαρμάκης – Μπροστά για Όλους»), Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας, Διονύσιος Καπλάνης (πρόταση της παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα – Ενωμένοι Μπορούμε») και Γραμματέας εκλέχτηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρης Μασούρας (πρόταση της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα»).

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του, ο νέος Πρόεδρος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφερείας Δυτικής Ελλάδας, στην οποία προσέρχομαι με συγκίνηση και αποφασιστικότητα για προσφορά, στη βάση της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μου στην Αιτωλοακαρνανία που με εξέλεξαν, με οδηγό τη θέληση για ανιδιοτελή προσφορά σε μια διαρκή συνεργασία και σύνθεση με όλους τους συναδέλφους μου και την εγγύηση για το αποτέλεσμα που παρέχει αυτός ο κοινός αγώνας με επικεφαλής τον ήδη επιτυχημένο Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη, για την πρόοδο της πλέον ιστορικής, ηρωικής και όμορφης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Ευχαριστίες προς τους επικεφαλής των παρατάξεών τους, αλλά και προς το σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου, εξέφρασαν επίσης, ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας.

Μετά την εκλογή Προεδρείου, ακολούθησε ψηφοφορία με κάλπες για την ανάδειξη των μελών της Περιφερειακής Επιτροπής, η οποία θα απαρτίζεται από τους εξής Περιφερειακούς Συμβούλους:

Τακτικά Μέλη: Γιαννόπουλος Βασίλειος, Κατσακιώρης Νικόλαος, Μαυρομμάτης Αθανάσιος, Σακελλαρόπουλος Παναγιώτης, Φίλιας Ανδρέας, Καρπέτας Κωνσταντίνος, Παναγογιαννοπούλου Χριστίνα, Φεσσιάν Γεράσιμος.

Αναπληρωματικά Μέλη: Βούλγαρη Αμαλία, Κοντογιάννης Γεώργιος, Σταυρουλόπουλος Λυκούργος, Μπλέτσας Στυλιανός, Μπούνιας Χρήστος, Αντωνόπουλος Παναγιώτης, Τηλιγάδης Αριστείδης, Αδαμόπουλος Θεοφάνης, Διαμαντόπουλος Κωνσταντίνος, Μελάς Αθανάσιος, Κοτρωνιάς Νικόλαος, Τσαγρής Αντώνιος.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με σύντομες, ευχετήριες τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων και με τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη να εκφράζει τις ευχές του προς το νέο Προεδρείο καθώς επίσης «δύναμη και ευθυκρισία» προς τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής. «Η διαφωνία και η αντιπαράθεση επιχειρημάτων είναι στοιχεία της δημοκρατίας, αρκεί ο λόγος να είναι η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και αυτό να γίνεται εντός των κανόνων της δημοκρατίας. Ευχή μου είναι να φανούμε όλοι μας αντάξιοι των πολιτών που μας εμπιστεύτηκαν και να τιμήσουμε για άλλη μία φορά τον θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης».

Σημειώνεται ότι τη σημερινή συνεδρίαση συγκάλεσε ο Χαράλαμπος Μπονάνος, ως πλειοψηφών Περιφερειακός Σύμβουλος της μεγαλύτερης Περιφερειακής Ενότητας.

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Πριν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προηγήθηκε σύγκληση των εκλεγμένων μελών της παράταξης της πλειοψηφίας, υπό τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη.

Σε αυτή τη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης, αφού ευχαρίστησε αλλά και συνεχάρη δημοσίως το σύνολο των νέων Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξής του, όπως και το σύνολο των στελεχών που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της παράταξης «Μπροστά για όλους», σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η ισχυρή εμπιστοσύνη των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας στην παράταξή μας, καθιστά ακόμα μεγαλύτερες τις ευθύνες που αναλαμβάνουμε σε αυτή τη νέα μας θητεία. Καλούμαστε να μείνουμε πιστοί στην εντολή των πολιτών και αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους, τιμώντας την ψήφο τους και τον ρόλο του περιφερειακού συμβούλου που ανέθεσαν σε καθένα ξεχωριστά. Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια διανύσαμε μεγάλο δρόμο, έχουν μπει ισχυρές βάσεις, ωστόσο η Περιφερειακή μας Αρχή έχει περιθώρια αυτοβελτίωσης. Απαράβατες αρχές μας παραμένουν, η σεμνότητα, το μέτρο, η εξυπηρέτηση του πολίτη και η επιτάχυνση του έργου μας. Προσωπικά, θα είμαι θεματοφύλακας αυτών των αρχών. Η εντολή που λάβαμε είναι ισχυρή, ξεκάθαρη και οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε.  Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε με ξεκάθαρο τρόπο την εμπιστοσύνη των πολιτών. Στη δική μας λογική δεν υπάρχει το “εγώ”, υπάρχει μόνο το “εμείς”. Καλή αρχή, καλή και γόνιμη θητεία σε όλους.»

Ροή ειδήσεων

Advertisement