Κυριακή 21 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Σφοδρή χειμερινή καταιγίδα αναμένεται να σαρώσει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί βρίσκονται υπό την απειλή ακραίων καιρικών φαινομένων σήμερα, καθώς μια σφοδρή χειμερινή καταιγίδα αναμένεται να σαρώσει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, η οποία στο ξεκίνημά της έχει ήδη προκαλέσει διακοπές στην ηλεκτροδότηση, προβλήματα στις πτήσεις και ζημιές.

Περισσότεροι από 90 εκατομμύρια άνθρωποι από το ανατολικό Οχάιο και το Κεντάκι έως τις μεσοατλαντικές πολιτείες και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας έχουν λάβει προειδοποιήσεις για θυελλώδεις ανέμους και πλημμύρες σήμερα, όπως έγινε γνωστό από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (NWS).

Μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, η Φιλαδέλφεια και η Βοστόνη αναμένεται να πληγούν από ισχυρές βροχοπτώσεις, με τον κίνδυνο να προκληθούν πλημμύρες, και πιθανόν από καταστροφικούς ανέμους άνω των 80 χιλιομέτρων την ώρα, που ενδέχεται να ξεριζώσουν δέντρα και να ξηλώσουν καλώδια ηλεκτροδότησης κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με την NWS.

«Ενώ μεγάλο μέρος των βροχοπτώσεων έχει απομακρυνθεί από την περιοχή, ο αντίκτυπος παραμένει. Συγκεκριμένα, η στάθμη πολλών ποταμών και ρευμάτων συνεχίζει να αυξάνεται σε επίπεδα μετρίου ή μεγάλου μεγέθους πλημμυρών και προειδοποιήσεις είναι σε ισχύ», επισημαίνει σε μήνυμά της στο Χ η Μετεωρολογική Υπηρεσία στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement