Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Συνελήφθησαν 16 άτομα για την χθεσινή επίθεση με φωτοβολίδα σε αστυνομικούς στην πλατεία Μαβίλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε 16 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για την χθεσινή επίθεση με φωτοβολίδα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, κοντά στην πλατεία Μαβίλη.

Συγκεκριμένα, από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 16 ατόμων, μεταξύ των οποίων 3 ανήλικοι, για απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων, περί όπλων, διατάραξη κοινής ειρήνης και βία κατά υπαλλήλων.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων μέσων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι 16 ήταν μεταξύ των 80 ατόμων που συμμετείχαν το απόγευμα της Κυριακής σε συνάθροιση πολιτικής οργάνωσης για τη συμπλήρωση 28 ετών από τη νύχτα των Ιμίων.

Τα παραπάνω άτομα είχαν αρχικά συγκεντρωθεί στο σταθμό του μετρό «Ευαγγελισμός», όπου αστυνομικός διαμεσολαβητής τους γνωστοποίησε ότι δεν θα επιτραπεί η κίνησή τους προς το μνημείο των Πεσόντων Ιμίων στην οδό Ρηγίλλης, καθόσον την ίδια ώρα έλαβε χώρα έκτακτη «αντισυνάθροιση» 150 ατόμων στην πλατεία Ρηγίλλης από συλλογικότητες ενάντια στην παραπάνω συγκέντρωση.

Ροή ειδήσεων

Advertisement