Κυριακή 21 Απριλίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

«Θα σε δω στον παράδεισο»-Στην Πάτρα την Τρίτη 6 Φεβρουατίου η παράσταση με την Άννα Ανδριανού

Δημοσιεύθηκε

στις

H comedy, το τελευταίο έργο του σπουδαίου κωμωδιογράφου Νιλ Σάιμον, «Θα σε δω στον παράδεισο» με την Άννα Αδριανού και τον Γιώργη Κοντοπόδη, έρχεται στο θέατρο ACT, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στις 21:15.

Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ( ήδη απ’ τον Οκτώβριο παίζεται στο θέατρο Αλκμήνη στην Αθήνα ), σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου, με την Άννα Αδριανού στο ρόλο της Ρόουζ και τον Γιώργη Κοντοπόδη στον ρόλο του Ουάλς.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Τι μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο, να μένει προσκολλημένος σε ένα μεγάλο έρωτα, ο οποίος δεν είναι πια στη ζωή; Να συνυπάρχει μαζί του… να μιλάει μαζί του… να τον συμβουλεύεται… να κάνει έρωτα μαζί του… και όλα αυτά παρά τις έντονες αντιδράσεις του περίγυρού.

Η πρωταγωνίστρια του έργου μας, Ρόουζ, ζει αυτή ακριβώς την κατάσταση, τα τελευταία χρόνια, από την ημέρα που ο μεγάλος έρωτας της ζωής της, Ουαλς, πέθανε από ανακοπή… την ώρα που οι δυο τους έκαναν μπάρμπεκιου στον κήπο. Η δεινή οικονομική κατάσταση της Ροουζ, αναγκάζει το φάντασμα του νεκρού προστάτη – φύλακα αγγέλου της, να επιστρατεύσει το τελευταίο ανολοκλήρωτο έργο του, προκειμένου η Ρόουζ να βγει από αυτό το αδιέξοδο.

Και έτσι βρισκόμαστε ένα απόγευμα του Σεπτέμβρη, μόλις έχει μπει το φθινόπωρο και τα φύλλα έχουν αρχίσει να πέφτουν στην παραθαλάσσια εξοχική κατοικία του έργου μας, με τη Ροουζ, την πάντα πιστή βοηθό της Αρλεν, που επιφυλάσσει μια έκπληξη για τους θεατές και τον νέο συγγραφέα, Τζον, που επιφυλάσσει μια άλλη έκπληξη για την Αρλεν, να βρίσκονται υπό την καθοδήγηση του Ουαλς, προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί στις 12 μέρες που απομένουν, μέχρι το πνεύμα να περάσει στην άλλη διάσταση.

Η παράξενη αυτή συνύπαρξη δημιουργεί πολλές αντιφάσεις, οι οποίες εντείνονται όσο προχωράει το έργο, προκαλώντας γέλιο, οξύμωρες καταστάσεις, παρεξηγήσεις και εξάρσεις, μέχρι φυσικά να έρθει η στιγμή της λύτρωσης για τη Ρόουζ , λίγο πριν το συγκινητικό φινάλε.

Ένα έργο για την απόλυτη αγάπη, που ενώνει την ζωή με τον θάνατο.

Τιμές εισιτήριων: 15 ευρώ (κεντρικό διάζωμα), 12 ευρώ ( πλαϊνό διάζωμα )

Προπώληση:

www.ticketservices.gr/…/periodeia-tha-se-do…/

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement