Κυριακή 21 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ο Μητσοτάκης δεν είχε ψελλίσει κουβέντα για τους αγρότες μέχρι που βγήκαν στον δρόμο, λέει ο Ανδρουλάκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς όσον αφορά την αγροτική πολιτική άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε ψελλίσει κουβέντα για τους αγρότες μέχρι που βγήκαν προχθές στον δρόμο. Περίμενε να βγουν τα τρακτέρ στον δρόμο για να ξυπνήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να δει την κατάσταση;», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
«Ο ΕΛΓΑ πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να προσαρμοστεί στην κλιματική αλλαγή»

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «οι αγρότες είδαν την καταστροφή στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και για να μην τη χρεωθούν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Αυγενάκης οδήγησαν σε παραίτηση τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και ρωτώ: Αυτός σχεδίασε την Κοινή Αγροτική Πολιτική; Έχουν αλλάξει τέσσερις προέδρους στον ΟΠΕΚΕΠΕ και τέσσερις υπουργούς στα πέντε χρόνια που κυβερνούν; Συνεπώς υπάρχει μία συνολική αστοχία και χρειάζεται ανασχεδιασμός της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι «ο ΕΛΓΑ πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να προσαρμοστεί στην κλιματική αλλαγή. Οι μεγάλες καταστροφές του παρόντος και του μέλλοντος θα είναι λόγω της κλιματικής κρίσης. Δεν μπορεί σήμερα ένας αγρότης να λέει ότι, επειδή αλλάζουν τα καιρικά φαινόμενα, σε κάποια χρόνια δεν θα έχει σταφύλια για να κάνει κρασί. Πρέπει να τον βάλουμε σε ένα πλαίσιο προστασίας και ασφάλειας για να χρηματοδοτήσει τον κόπο του και να έχει ένα πλάνο για το μέλλον».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «η Ελλάδα μπορεί να έχει πολλές νίκες στην Ευρώπη αν έχει πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί ένα στρατηγικό σχέδιο».

«Όλα είναι επικοινωνιακά»

Σχετικά με το επικείμενο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων επεσήμανε την απουσία διαλόγου. «Πότε ανακοινώθηκε ξανά νομοσχέδιο για την παιδεία και το συζητήσαμε με βάση μόνο ένα non paper; Έχετε δει εσείς το νομοσχέδιο; Τι περιμένει ο κ. Πιερρακάκης; Να συζητάμε έναν μήνα για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά μια εβδομάδα για τα ελληνικά πανεπιστήμια; Και μου λέτε ότι υπάρχει κυβέρνηση, που θέλει τη συναίνεση; Τίποτα. Όλα είναι επικοινωνιακά», υπογράμμισε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement