Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Τα 5+1 μέτρα για τους αγρότες: Επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, πρόσθετη μείωση 10% στο ρεύμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και το 2024, πρόσθετη έκπτωση 10% στο ρεύμα από τον προσεχή Μάιο έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, καθώς και νέο πρόγραμμα για μόνιμη ανακούφιση από το ενεργειακό κόστος, είναι μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τους αγρότες.

Τη στιγμή που οι αγρότες φουλάρουν τις μηχανές τους για δυναμικές κινητοποιήσεις ενόψει και της 30ης Agrotica, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε μία σειρά μέτρων για την στήριξή τους, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Χαρίτση από το βήμα της Βουλής στην «Ώρα του Πρωθυπουργού».

«Εμείς ήμασταν η κυβέρνηση που μειώσαμε τους φορολογικούς συντελεστές. Εμείς, δώσαμε πρόσθετη μείωση κατά 50% στον φόρο εισοδήματος στους αγρότες που συμμετέχουν σε συλλογικά σχήματα. Εμείς αποσυνδέσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές από το εισόδημα των αγροτών καταργώντας το νόμο Κατρούγκαλου», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι την περασμένη Τρίτη δόθηκαν 25,3 εκατ. αποζημιώσεων και ακόμα 43 εκατ. ευρώ δίνονται από το ευρωπαϊκό αγροτικό αποθεματικό. «Πείτε μου έναν Θεσσαλό που να πληροί τις προϋποθέσεις και να μην έχει πάρει την αποζημίωση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement