Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνάντηση με τους Πατρινούς είχε χθες ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος

«Σημαία μου ο προσωπικός βοηθός»

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

«Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στην ισότιμη μεταχείριση των ατόμων με αναπηρία και σε θέματα προσβασιμότητας», ανέφερε χθες από την Πάτρα ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Ο ίδιος συνάντησε τους πολίτες στο κατάστημα Big Ben στην Αγίου Νικολάου, μίλησε μαζί τους για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έλαβε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Ευρωβουλευτής στα θέματα αναπηρίας και προσβασιμότητας ώστε γενικότερα να γίνει συμμέτοχος της αλλαγής της θέσης της χώρας μας στον ευρωπαϊκό χάρτη.

«Η Ελλάδα πλέον βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και συμβάλλει στην διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής. Και έχει δείξει ότι η διαφορετικότητα μπορεί να γίνει και γίνεται κομμάτι του πολιτισμού μας και της καθημερινότητάς μας. Η προσβασιμότητα σε διαφορετικά επίπεδα, στο σχολείο, στην οικογένεια, στην ζωή είναι ζωτική γιατί δεν θέλουμε μόνον κάποιους ανθρώπους να ζουν σε ειδικούς χώρους αλλά θέλουμε όλους τους ανθρώπους να διαμορφώνουν την κοινωνία», ανέφερε κατά την ομιλία του.

Κάνοντας έναν απολογισμό του έργου του είπε πως «το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης μού έδωσε τη δυνατότητα να είμαι στο Ευρωψηφοδέλτιο και να περάσω το κατώφλι με ορμή και να φθάσω στο Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο έχει προκλήσεις και προσκλήσεις… Πιστεύω ότι τίμησα δεόντως τον ρόλο μου. Κατάφερα να μιλήσω για θέματα αναπηρίας, για θέματα φτώχειας, στήριξης ηλικιωμένων και παιδιών, για ευρωπαϊκό κατώτατο μισθό, για την υγεία, για την ευρωπαϊκή στρατηγική φροντίδας, κ.ά. Σημαία μου ήταν και θα συνεχίσει να είναι μέχρι να γίνει πράξη στην ολότητά του, η εφαρμογή του προσωπικού βοηθού στα άτομα με αναπηρία. Ήταν μια υπόσχεση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία έκανε πραγματικότητα. Το έργο βρίσκεται σε πιλοτική διαδικασία και στο άμεσο χρονικό διάστημα θα γίνει η καθ’ ολοκληρίαν εφαρμογή του», υπογράμμισε με έμφαση ο κ. Κυμπουρόπουλος αναφερόμενος στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο προσωπικός βοηθός για την υποστήριξη των αναγκών των ατόμων με αναπηρία.

«ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΩ ΣΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ»

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην προσωπική του διαδρομή, στο πάθος του να αγωνίζεται τονίζοντας πως έμαθε από τους γονείς του να διεκδικεί και να μην σταματά στα εμπόδια και πορεύτηκε στη ζωή του ως ψυχίατρος.

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΗΡΩΑΣ»

Παράλληλα, τόνισε: «Δεν είμαι ήρωας, όπως κάποιοι μπορεί να με θεωρούν. Καθένας από εμάς μπορεί να είναι ήρωας και να παλεύει για να ξεπεράσει στη ζωή του τα εμπόδια που του έχει θέσει η ζωή. Αυτόν τον ηρωισμό τον έχουμε όλοι μέσα μας γιατί όλοι θέλουμε να ζήσουμε και να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας. Και εγώ έχω το δικό μου όνειρο, έχω τη δική μου φωνή, η οποία θέλω να γίνει η δική σας φωνή. Αυτό θεωρώ ότι έκανα τα τελευταία πέντε χρόνια, ήμουν η φωνή σας στο Ευρωκοινοβούλιο και αυτό θα ήθελα να συνεχίσω για τα επόμενα πέντε χρόνια, να είμαι η φωνή σας. Το γραφείο μου ήταν και θα είναι ανοικτό σε όλους».

ΑΝΤ. ΚΟΥΝΑΒΗΣ: «ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ»

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Αχαΐας Αντώνης Κουνάβης καλωσόρισε τον κ. Κυμπουρόπουλο στην Πάτρα, αναγνώρισε το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει κατά τη διάρκεια της θητείας του και σημείωσε πως «αξίζει στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου να δώσουμε με την καρδιά μας μία από τις ψήφους που δικαιούμαστε στον αγωνιστή της καρδιάς μας, στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο».

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Στο κάλεσμα του Ευρωβουλευτή (ο οποίος σήμερα θα βρίσκεται στην Δυτιοκή Αχαΐα) ανταποκρίθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Χρήστος Παΐσιος, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Άννα Μαστοράκου, η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., αντιστράτηγος ε.α. Ευσταθία Γιαννιά, η διοικήτρια του Καραμανδανείου Ασπασία Ρηγοπούλου, ο πρόεδρος του Σκαγιοπουλείου Νίκος Σταθακόπουλος, στελέχη της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Αχαΐας κ.ά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement