Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
Connect with us

Εκπαίδευση

ΠΑΤΡΑ: Επεσε ξύλο σε σχολή για τις καταλήψεις! ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Του Κωνσταντίνου Φλαμή (ΓΝΩΜΗ)

Την ώρα που το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια παρουσιαζόταν από τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιεραακάκη, σε πανεπιστημιακές σχολές της Πάτρας… μέχρι και ξύλο πέφτει στην διάρκεια των συνελεύσεων! Το είδαμε και αυτό σε σχολή των πρώην ΤΕΙ. Ξαφνικά και ενώ ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων, υπήρξαν διαφωνίες για το αν θα πρέπει οι φοιτητές να καταλάβουν την σχολή τους… και επικράτησε το πανδαιμόνιο! Τουλάχιστον 10 άτομα (στο Προεδρείο της συνέλευσης) πιάστηκαν στα χέρια με δεκάδες άλλους φοιτητές να βιντεοσκοπούν με την καμερά τους το επεισόδιο! Για ένα περίπου λεπτό βλέπουμε στο βίντεο ένταση, κλωτσιές και μπουνιές, ευτυχώς όμως δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Στο μεταξύ αυξάνεται ο αριθμός των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών που τελούν υπό κατάληψη. Χθες Τετάρτη 7/02/2024 έφτασαν τα 15 και εκτιμάται ότι θα αυξηθούν περαιτέρω όσο πλησιάζει ο χρόνος ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Το μόνο θετικό είναι ότι αρκετά από τα Τμήματα ολοκλήρωσαν την εξεταστική του εξαμήνου και σε κάποια άλλα έχουν απομείνει 2-3 μαθήματα. Απόφαση για διαδικτυακές εξετάσεις έχουν πάρει μόλις τρία Τμήματα.

Τα μισά Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών είναι πλέον κλειστά. Ανάμεσα σε αυτά είναι της Ιατρικής, των Μηχανολόγων, της Νοσηλευτικής, των Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας, των Αρχιτεκτόνων, των Θεατρικών Σπουδών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement