Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Παστιτσάδα με κοτόπουλο        

Δημοσιεύθηκε

στις

Υλικά (για 4 άτομα)

80 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες

3 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα στο ρεντέ

50 ml ξίδι από κόκκινο κρασί, καλής ποιότητας

200 ml κόκκινο ημίγλυκο κρασί

300 γρ. τοματάκια κονκασέ, ψιλοκομμένα

2 κουτ. σούπας τοματοπελτέ

500 ml ζεστό νερό

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

2 δαφνόφυλλα

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

αλάτι

Για το σπετσερικό

1 κουτ. γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι

1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα

1/2 κουτ. γλυκού κανέλα, τριμμένη

1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, τριμμένο

1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο

1/4 κουτ. γλυκού κύμινο, τριμμένο

Για το σερβίρισμα

1 κουτ. γλυκού βούτυρο

100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το μισό από το ελαιόλαδο και θωρακίζετε το κοτόπουλο. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, σοτάρετε και σβηνετε με το ξίδι. Μόλις εξατμιστεί, χαμηλώνετε τη φωτιά. Περιχύνετε με το κρασί, βάζετε το καπάκι και μαγειρεύετε να μελώσουν τα κρεμμύδια. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα μπαχαρικά για το σπετσερικό. Προσθέτετε τα τοματάκια, τον τοματοπελτέ διαλυμένο σε ζεστό νερό, ζάχαρη, δαφνόφυλλα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 1 κουτ. σούπας από το σπετσερικό, αλάτι, πιπέρι. Συνεχίζετε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 50΄, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βράζετε τα μακαρόνια, ζεσταίνετε το βούτυρο, ρίχνετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, αποσύρετε, προσθέτετε 3-4 κουτ. σούπας σάλτσα από το κοτόπουλο και πασπαλίζετε με το κεφαλοτύρι.

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement