Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα (14/2) ότι επιστήμονες στη χώρας του βρίσκονται «πολύ κοντά» στη δημιουργία εμβολίων κατά του καρκίνου, τα οποία, όπως είπε, μπορεί να είναι «σύντομα» διαθέσιμα στους ασθενείς.

Σύμφωνα με το Reuters, μιλώντας σε φόρουμ στη Μόσχα για τις τεχνολογίες του μέλλοντος, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε: «Έχουμε φτάσει πολύ κοντά στη δημιουργία των λεγόμενων εμβολίων κατά του καρκίνου και ανοσοτροποποιητικών φαρμάκων μιας νέας γενιάς».
«Βόμβα» Πούτιν για εμβόλιο κατά του καρκίνου

«Ελπίζω ότι σύντομα θα χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά ως μέθοδοι ατομικής θεραπείας», προσέθεσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.. O Βλαντίμιρ Πούτιν δεν διευκρίνισε ούτε ποιους τύπους καρκίνου θα στοχεύουν τα εμβόλια, ούτε με ποιον τρόπο θα λειτουργούν.

Σημειώνεται πως κρατικά ερευνητικά κέντρα, αλλά και ιδιωτικές εταιρείες ανά τον κόσμο, αναζητούν το «Άγιο Δισκοπότηρο» στη μάχη κατά του καρκίνου.

Το 2023, η βρετανική κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία με τη γερμανική εταιρεία BioNTech για την έναρξη κλινικών δοκιμών που παρέχουν «εξατομικευμένες θεραπείες για τον καρκίνο», με στόχο την προσέγγιση 10.000 ασθενών έως το 2030.