Σάββατο 13 Απριλίου 2024
Connect with us

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Συνέδριο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών – Ο Τεμπονέρας το αντίπαλο δέος σε Κασσελάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε συνέδριο ξεκαθαρίσματος προσωπικών λογαριασμών αφού τα καταστατικά ζητήματα παραπέμπονται για το φθινόπωρο εξελίσσεται το τέταρτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινά αύριο Πέμπτη στις 18.00, με ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη.

Αν κάτι αποδείχθηκε από τη χθεσινή επεισοδιακή- για ακόμα μια φορά- συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας είναι η άβυσσος που χωρίζει τον πρόεδρο του κόμματος από τα υψηλόβαθμα στελέχη του τα οποία, ωστόσο, κατά τον ίδιο εκπροσωπούν ένα ΣΥΡΙΖΑ, αυτόν του Αλέξη Τσίπρα, που δεν υπάρχει πια.

Δεν είναι, άλλωστε, λίγοι οι υποστηρικτές Κασσελάκη που βλέπουν δάκτυλο Τσίπρα πίσω από τις ηχηρές διαφοροποιήσεις στελεχών που έχουν ταυτίσει την πολιτική τους πορεία μαζί του, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης και η Όλγα Γεροβασίλη.

Από την άλλη, το CNN Greece είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο κ. Κασσελάκης δεν πρόκειται να κάνει πίσω από την πρόθεσή του να σταθεροποιηθεί στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές, έχοντας λάβει αναβάπτιση- είτε από το συνέδριο είτε μέσα από νέες προεδρικές εκλογές- από τη βάση του κόμματος που θεωρεί προνομιακό του συνομιλητή.

Ο ίδιος, μάλιστα, φέρεται διατεθειμένος να σταθεί πολιτικά απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που καθαιρεθεί από την ηγεσία του ή δεν επανεκλεγεί.

 

«Όταν λέει πως έχει έρθει για να μείνει δεν σημαίνει απαραιτήτως με το ΣΥΡΙΖΑ», μας λένε άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, προσθέτοντας με νόημα πως «πάντως όχι με αυτόν το ΣΥΡΙΖΑ».

Την ίδια ώρα, ο Διονύσης Τεμπονέρας είναι το πρόσωπο γύρω από το οποίο θα στοιχηθούν οι διάφορες τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ως αντίπαλο δέος στον κ. Κασσελάκη αν, όταν κι εφόσον τεθεί θέμα ηγεσίας.

Και αυτό γιατί εκτιμούν πως έχει τις περισσότερες πιθανότητες να χτυπήσει στα ίσα τον σημερινό πρόεδρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, εξάλλου, η έκρηξη και διαφοροποίηση του κ. Τεμπονέρα στην Πολιτική Γραμματεία ήρθε μετά τη διακοπή της σύμβασής του ως επιστημονικού συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ.

Παραλλήλως, οι πολέμιοι του ερωτηματολόγιου επισημαίνουν, ανάμεσα σε άλλα, πως ενόψει του έκτακτου συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 συνελεύσεις δύο, τριών, ακόμα και τεσσάρων ωρών προσυνεδριακού διαλόγου πανελλαδικώς, στις οποίες συμμετείχαν περισσότερα από 30.000 μέλη, συλλέχθηκαν περισσότερες από 8.000 επώνυμες τοποθετήσεις κι ερωτήσεις που η Επιτροπή Απόφασης επεξεργάζεται για να ενσωματώσει στο κείμενο απόφασης του συνεδρίου.

«Όλο αυτό το έκαναν και το κάνουν “καρεκλοκένταυροι»; Όλο αυτό το οργάνωσε καμία πολυεθνική ή μήπως εθελοντές συντρόφισσες και σύντροφοι που παραλλήλως εργαζόμαστε για να ζήσουμε, αλλά και οι μόλις 36 βουλευτές που τρέχουν στη Βουλή και στα κανάλια 10- 12 ώρες την ημέρα», αναρωτιούνται οι ίδιοι άνθρωποι.

CNN.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement