Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Μάχη ζωής δίνει 21χρονη φοιτήτρια του Μαθηματικού στην ΜΕΘ του ΠΓΝΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΗΣ ΤΕΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

Από κεραυνοβόλο βαριά μηνιγγιτιδοκοκκική λοίμωξη λόγω προσβολής από μηνιγγιτιδόκκοκο πάσχει 21χρονη φοιτήτρια του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε σοβαρή κατάσταση στην ΜΕΘ του ΠΓΝΠ σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ».
Το γεγονός έχει αναστατώσει την πανεπιστημιακή κοινότητα και την κοινωνία, που έχουν στραμμένη την προσοχή στην εξέλιξη της υγείας της φοιτήτριας, ενώ όλος ο μηχανισμός του ΕΟΔΥ και της Δημόσιας Υγείας επαγρυπνεί.

Συγκεκριμένα, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» από ιατρικούς κύκλους, η φοιτήτρια μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Τμήμα Επειγόντων και με κλινική εικόνα εμφανών στιγμάτων από υποδόριες αιμορραγίες που παρέπεμπαν σε μηνιγγοκοκκαιμία, με σηπτικά έμβολα, η οποία χαρακτηρίζεται ως σοβαρή κατάσταση με υψηλό κίνδυνο θνητότητας και ο ασθενής χρήζει επειγόντως υποστήριξης σε ΜΕΘ. Η διασωλήνωση έγινε άμεσα ενώ εν παραλλήλω γινόντουσαν όλες οι εξετάσεις για να βγει η τελική διάγνωση στις 4 χθες τα ξημερώματα, που επιβεβαίωσε την κλινική εικόνα. Παράλληλα ειδοποιήθηκαν άμεσα από τον Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής καθηγητή Μ. Μαραγκό το Πανεπιστήμιο, ο ΕΟΔΥ και η Δημόσια Υγεία, ενώ ελήφθησαν με βάση τις οδηγίες από το Πανεπιστήμιο όλα τα μέτρα διασφάλισης, διεξάγεται ιχνηλάτηση και δόθηκαν οδηγίες σε 30 περίπου φοιτητές που ήρθαν σε άμεση επαφή με την φοιτήτρια για χρήση της ενδεδειγμένης χημειοπροφύλαξης.
Ο Τομέας Λοιμώξεων της Παθολογικής Κλινικής με τον Διευθυντή του, καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Μάρκο Μαραγκό βρίσκεται σε απόλυτη συνεργασία με τους γιατρούς της ΜΕΘ, για την αντιμετώπιση του περιστατικού.
Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό το τελευταίο διάστημα προσβολής φοιτητή του Πανεπιστημίου Πατρών από μηνιγγίτιδα που ευτυχώς στην περίπτωση του 1ου περιστατικού αποκαταστάθηκε η υγεία του πλήρως.
Στο πλαίσιο αυτό σήμανε για δεύτερη φορά συναγερμός στο Πανεπιστήμιο Πατρών και ελήφθησαν όλα τα μέτρα μετά την είδηση ότι φοιτήτρια του Ιδρύματος που μετείχε στην κατάληψη με πολλούς συμφοιτητές της, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένη, διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement