Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κεραμέως για επιστολική ψήφο: Πάνω από 13.500 εγγραφές από 80 χώρες

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη Γάνδη βρίσκεται η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, όπου λαμβάνει χώρα το Συμβούλιο Υπουργών Δημόσιας Διοίκησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με θέματα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Νίκη Κεραμέως μίλησε το πρωί στην εκπομπή του ERTNews και έκανε γνωστό ότι μία από τις θεματικές σήμερα στο Συμβούλιο, είναι πώς μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να βοηθήσει τα κράτη μέλη στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, κάτι το οποίο η Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει να επεξεργάζεται σε βάθος.

“Κάνοντας χρήση τεχνητής νοημοσύνης μπορούμε να προβλέψουμε ποιες θα είναι οι ανάγκες του Δημοσίου μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Για παράδειγμα, χάρη στην ψηφιοποίηση χρειαζόμαστε λιγότερο κόσμο σε κάποιες υπηρεσίες, χρειαζόμαστε όμως περισσότερο κόσμο σε άλλες υπηρεσίες, όπως είναι οτιδήποτε έχει να κάνει με την προστασία των δασών μας, του περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση κλιματικής κρίσης και ούτω καθεξής. Άρα αυτό το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης μάς βοηθάει στο να προβλέπουμε με πιο στοχευμένο τρόπο ποιες θα είναι οι ανάγκες του Δημοσίου μεσοπρόθεσμα και και μακροπρόθεσμα” τόνισε η υπουργός.

Ροή ειδήσεων

Advertisement