Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Τέμπη: Θα ορίσει νέο πραγματογνωμόνα ο εφέτης ανακριτής

Δημοσιεύθηκε

στις

Τρίτο πραγματογνώμονα αναμένεται να ορίσει ο εφέτης ανακριτής, Σωτήρης Μπαϊκάμης που διερευνά τα αίτια και τις ευθύνες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Σκοπός είναι να πέσει «άπλετο φως», καθώς, μετά την πραγματογνωμοσύνη του τεχνικού συμβούλου που ορίστηκε από συγγενείς θυμάτων, διαφάνηκε ότι έχει διαφορετική προσέγγιση σε πολλά θέματα, σε σχέση με την πραγματογνωμοσύνη που ορίστηκε από τη Δικαιοσύνη.

«Αποστολή» του νέου ειδικού, που σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα προέρχεται από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο είναι να δώσει οριστική απάντηση για το εάν υπήρξε κάποια εύφλεκτη ύλη στα βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας, η οποία προκάλεσε την έκρηξη.

Τα τέσσερα επίπεδα των ερευνών

Μέχρι στιγμής οι έρευνες για τις ευθύνες των μη πολιτικών προσώπων κινούνται σε τέσσερα επίπεδα, σε Λάρισα και Αθήνα, με τον κύριο κορμό των ανακρίσεων να διεξάγει ο εφέτης ανακριτής της Λάρισας, ο οποίος φαίνεται να είναι ένα βήμα πριν επεκτείνει τον κύκλο των διώξεων αφού προηγουμένως διατάξει νέα πραγματογνωμοσύνη με επιστήμονα του ΕΜΠ σχετικά με τα αίτια της έκρηξης.

  • Ειδικός εφέτης ανακριτής στη Λάρισα
  • Προκαταρκτική για τον τόπο της τραγωδίας
  • Ευρωπαία ανακρίτρια για σύμβαση 717
  • Παραλείψεις στελεχών Ελληνική Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Ροή ειδήσεων

Advertisement