Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Πατριάρχης Κύριλλος: «Τους πρόδωσε η ελληνική Κυβέρνηση»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος, μιλώντας σε φόρουμ κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας, καταδίκασε δριμύτατα τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στην Ελλάδα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Πράβντα».

«Η νομιμοποίηση του γάμου ομοφύλων στην Ελλάδα είναι προδοσία από την πολιτική ελίτ των παραδόσεων και του πολιτισμού αυτής της χώρας και αυτό το γεγονός γίνεται αντιληπτό με θλίψη στον ορθόδοξο κόσμο», τόνισε ο Πατριάρχης Κύριλλος που σημείωσε ότι αυτή η απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση μαρτυρεί την απώλεια της κυριαρχίας της Ελλάδας και την προδοσία των ελίτ που πρόδωσαν τον λαό και τον πολιτισμό τους.

Προειδοποίησε ότι ο νόμος θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένες εμφύλιες διαμάχες.

Την απόφαση της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου καταδίκασε δριμύτατα η Σύνοδος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία την αναγνώρισε ως παραβίαση του «Νόμου του Θεού». Η Ελλάδα είναι η πρώτη ορθόδοξη χώρα που αναγνωρίζει τη νομιμότητα του γάμου ομοφύλων σε κυβερνητικό επίπεδο.

Ταυτόχρονα, στην Ελλάδα η Εκκλησία δεν είναι χωρισμένη από το κράτος· οι ιερείς λαμβάνουν μισθούς από τον προϋπολογισμό. Έτσι, υπάρχει σαφής αντίφαση μεταξύ των ιδεολογικών γραμμών της κυβέρνησης. Πρόσφατα, η Ελλάδα αγωνίζεται για τη μέγιστη πίστη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δυτικές χώρες έχουν ήδη εγκωμιάσει και χαιρετίσει την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων για τους γάμους ομόφυλων. Ωστόσο, η πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας καταδικάζει κατηγορηματικά αυτή την απόφαση και είναι εξοργισμένοι που ο νόμος ψηφίστηκε χωρίς να ληφθεί υπόψη η κοινή γνώμη».

«Υπήρξε προδοσία»

Από την πλευρά της η «Ντνέβνικ» αναφέρει: «Υπήρξε απλώς μια προδοσία»: Ο Πατριάρχης Κύριλλος σχολίασε τη νομιμοποίηση του γάμου ομοφύλων στην Ελλάδα και σημείωσε ότι μετά από αυτή την απόφαση αυτή η χώρα έχασε την κυριαρχία της.

«Κάθε Ορθόδοξος αντιλαμβάνεται τα γεγονότα στην Ελλάδα με λύπη, γιατί η Ελλάδα είναι μια ορθόδοξη χώρα και από τον ελληνικό κόσμο, από το Βυζάντιο, λάβαμε την πίστη μας… Απλώς έγινε μια προδοσία», είπε ο Πατριάρχης, Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νέων, το οποίο λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στο «Sirius».

Όπως σημείωσε, μετά από αυτή την απόφαση, η Ελλάδα έχασε την κυριαρχία της, την πνευματική της ταυτότητα και την πνευματική της ελευθερία.

Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγο καιρό η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε νόμο που νομιμοποίησε τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών και την υιοθεσία παιδιών από αυτά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement