Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
Connect with us

Τοπική αγορά

Συναντήσεις Επιμελητηρίων με υπουργούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Δυο διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποίησε η Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, υπό τον πρόεδρο της, Ιωάννη Μασούτη, με τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κώστα Σκρέκα, και με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, για τα ζητήματα τα οποία απασχολούν τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Στον υπουργό Ανάπτυξης το προεδρείο της ΚΕΕΕ παρέδωσε υπόμνημα όπου μεταξύ άλλων ζητείται η έγκριση των οργανισμών των Επιμελητηρίων, καθώς, ενώ έχουν υποβληθεί στο Υπουργείο, αναμένεται για μεγάλο χρονικό διάστημα η έγκρισή τους. Παράλληλα, τέθηκαν θέματα όπως η ανάγκη άμεσης στελέχωσης των Υπηρεσιών των Επιμελητηρίων με το κατάλληλο εκπαιδευμένο προσωπικό, ώστε να αντιμετωπίζεται η ανάγκη για παροχή επιπλέον υπηρεσιών στις επιχειρήσεις-μέλη τους και η απρόσκοπτη επιχορήγηση των αστικών εταιρειών των Επιμελητηρίων. Ακόμα, συζητήθηκε η δυνατότητα  δημιουργίας ψηφιακής πλατφόρμας για τη δικτύωση των επιχειρήσεων με τους φορείς Καινοτομίας, Έρευνας και Ανάπτυξης, έτσι ώστε η επιχειρηματική και ακαδημαϊκή – ερευνητική κοινότητα να έχουν ένα μοναδικό σημείο επικοινωνίας, καθώς και της δημιουργίας ψηφιακής πλατφόρμας για τη διάγνωση των αναγκών στην αγορά εργασίας.

Από την πλευρά του ο κ. Σκρέκας, αφού επεσήμανε το έντονο ενδιαφέρον του για την εξέλιξη του ΓΕΜΗ, ενημέρωσε τη Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕΕ ότι σχεδιάζεται η διασύνδεση ΓΕΜΗ και ΕΦΚΑ, καθώς και ένα πρόγραμμα δημιουργίας Θερμοκοιτίδων Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας στα Επιμελητήρια.

Στη συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, παραδόθηκε υπόμνημα που περιελάμβανε προτάσεις-δράσεις για τη βελτίωση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, για την επέκταση του προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Επιχειρηματικότητας».

Ροή ειδήσεων

Advertisement