Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ομιλία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στην Τουρκία

Published

on

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Τουρκία, με ομιλία στην προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου Δημάρχου της πόλης Ντεφνέ, Χιζάμ Χασιρτζί, που στηρίζεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας.

Η πόλη Ντεφνέ, βρίσκεται στη σεισμόπληκτη επαρχία Χατάι, η οποία σχεδόν ισοπεδώθηκε από το σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου 2023.

Πριν τη συγκέντρωση, ο Δήμαρχος πραγματοποίησε περιοδεία στην πόλη, όπου είδε από πρώτο χέρι τις τεράστιες καταστροφές.

img-1f5164.jpg

Ο Δήμαρχος, στην ομιλία του, τόνισε τα εξής:

«Σύντροφοι και φίλοι,

Εδώ στο Χατάι, σε μια περιοχή που κυριολεκτικά πλήρωσε με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς την πολιτική που θυσιάζει την προστασία του λαού για τα κέρδη των λίγων, όπου εκατομμύρια ακόμα περιμένουν την αποκατάσταση που υποσχέθηκε η κυβέρνηση, όπου η δύναμη της λαϊκής αλληλεγγύης αποδείχθηκε πιο ισχυρή από το αστικό κράτος, δηλώνουμε μαζί σας:

«Δεν ξεχνάμε, δεν θα συγχωρήσουμε, θα λογοδοτήσουν!».

Κάτω από τα χαλάσματα, η οργή του λαού της Ντεφνέ γίνεται απαίτηση αλλαγής.

Όπως ακριβώς στην Ελλάδα, χρήματα υπάρχουν για τα Ραφάλ, τις φρεγάτες, τις αποστολές πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά όχι για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, τους πυρόπληκτους του Έβρου και της Εύβοιας, έτσι και στην Τουρκία υπάρχουν χρήματα για το μεγάλο κεφάλαιο, για αεροπλανοφόρα και για το ΝΑΤΟ, ενώ ο λαός ακόμα περιμένει το νερό, τον ηλεκτρισμό, τα νοσοκομεία, τα  σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, το αεροδρόμιο του Χατάι, τα σπίτια, τις παιδικές χαρές, τα πολιτιστικά κέντρα.

Και στις δύο χώρες, ο κρατικός μηχανισμός που εμφανίζεται ανήμπορος να προστατεύσει το λαό, αποδείχνεται ικανότατος στην καταστολή και ταχύτατος όταν πρόκειται για το ΝΑΤΟ και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Έχουμε πληρώσει και οι δύο λαοί τις συνέπειες από την έλλειψη αντισεισμικών, αντιπλημμυρικών, αντιπυρικών έργων υποδομής, εξαιτίας της πολιτικής των κυβερνήσεων που θεωρεί κόστος τις λαϊκές ανάγκες.

Και αν οι καπιταλιστές βασίζονται στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, οι λαοί έχουν τα Κομμουνιστικά Κόμματα στο πλευρό τους. Στις δύσκολες μέρες του 2023, οι Τούρκοι κομμουνιστές μπήκαν μπροστά, συντονίζοντας τα σωστικά συνεργεία, οργανώνοντας τα στέκια γειτονιάς, την οργάνωση της βοήθειας.

Και από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, οι Έλληνες κομμουνιστές πρωτοστάτησαν στην έκφραση της λαϊκής αλληλεγγύης, κινητοποιώντας συνδικάτα, οργανώσεις γονέων, γυναικών. Πάνω από 100 τόνους βοήθεια παρέδωσε το ΠΑΜΕ.

Ο  λαός της πόλης μου, της Πάτρας, του τρίτου μεγαλύτερου δήμου της Ελλάδας, εκλέγει επί 10 συνεχή χρόνια κομμουνιστή δήμαρχο, δείχνοντας την εκτίμησή του, αναγνωρίζοντας τον αγώνα της δημοτικής αρχής, την προσφορά του ΚΚΕ.

Από την πρώτη μας μέρα στη δημοτική αρχή, στο κέντρο της προσοχής μας βρέθηκαν τα παιδιά μας και οι ανάγκες τους, οι γειτονιές μας, οι ελεύθεροι χώροι αναψυχής, άθλησης. Βάλαμε στην πρώτη γραμμή την κοινωνική πολιτική, τα προβλήματα του συστήματος υγείας.  Διεκδικήσαμε ουσιαστικά μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.

Μειώσαμε την τοπική φορολογία. Αντιπαλέψαμε τις ιδιωτικοποιήσεις, τα επιχειρηματικά συμφέροντα που ροκάνιζαν το ταμείο του δήμου και εποφθαλμιούσαν δημόσιες υποδομές και εκτάσεις. Οργανώσαμε κινητοποιήσεις, που συμμετείχε όλη η πόλη, για τη δουλειά, για το μεροκάματο, για αναγκαία έργα, για τη χρηματοδότηση του Δήμου. Αγωνιστήκαμε, μαζί με τους εργαζομένους του Δήμου για σταθερή δουλειά με δικαιώματα.  Στηρίξαμε τους μικροέμπορους, τις γυναίκες, τα νέα παιδιά και τους αγώνες τους. Παλεύουμε ενάντια στις αμερικανοΝατοϊκές βάσεις, για να μη γίνει η περιοχή μας πλατφόρμα επίθεσης σε άλλους λαούς. Υψώσαμε την τιμημένη σημαία της Παλαιστίνης στο Δημαρχείο.

Όλα αυτά είναι που κάνουν τους κομμουνιστές Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους να ξεχωρίζουν: Υπερασπίζονται με συνέπεια τα συμφέροντα του λαού. Λένε την αλήθεια, δεν εξαπατούν, όπως οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων. Υπερασπίζονται τη δημόσια περιουσία, απαιτούν να είναι κτήμα του λαού, δεν την κλέβουν ούτε την παραχωρούν στους επιχειρηματίες.

Η εκλογή ενός δημάρχου της εργατιάς, του Χιζάμ Χασιρτζί θα είναι κατάκτηση για το λαό.

Η εκλογή του υποψήφιου του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας στην Ντεφνέ, ως δημάρχου της πόλης, θα είναι κατάκτηση για το λαό, θα δώσει ελπίδα και δύναμη. Με Δήμαρχο τον Χιζάμ Χασιρτζί θα είναι πιο δυνατή η δική σας φωνή. Πιο ισχυρή η διεκδίκηση από το κεντρικό κράτος. Πιο αδύναμα τα κοράκια που εποφθαλμιούν τη λαϊκή περιουσία, οι εκμεταλλευτές, οι ψεύτες πολιτικοί των αστικών κομμάτων.

Θα είναι πιο δυνατός ο αγώνας για μια νέα κοινωνία, όπου ο εργαζόμενος λαός θα είναι στην εξουσία και θα έχει στα χέρια του όλα τα καλά που αυτός μόνο παράγει.

Γι’ αυτό, να επιλέξετε τον Χιζάμ Χασιρτζί, για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.

Αυτή είναι η επιλογή που αντιστοιχεί στα συμφέροντα των ανθρώπων του μόχθου».

 

Ο Δήμαρχος Πατρέων, ολοκλήρωσε την ομιλία του, λέγοντας:

Αγαπητοί σύντροφοι,

«Η ελπίδα της Ντεφνέ είναι ένας Δήμαρχος της εργατιάς». Πρόκειται για το σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του υποψηφίου Δημάρχου Χιζάμ Χασιρτζί.

Ροή ειδήσεων

Advertisement