Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άκυρη η αύξηση του δημοτικού φόρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η «Πάτρα Ενωμένη» του Κώστα Σβόλη κατάφερε να ακυρώσει την αύξηση του δημοτικού φόρου που επέβαλε η δημοτική Αρχή σε 15 δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Πατρέων, μετά από ένσταση που κατέθεσε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και έγινε δεκτή.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «μετά από ένσταση-αίτημα ακύρωσης που καταθέσαμε ως παράταξη, δια του Δημοτικού Συμβούλου Φίλιππου Οικονόμου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, εκδόθηκε απόφαση που ακυρώνει την κατά παράβαση νόμου αύξηση του Δημοτικού Φόρου που επέβαλλε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων (δια της αριθμ. 70/2024 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου) για τα Δημοτικά Διαμερίσματα Παραλίας, Μιντιλογλίου, Ροϊτίκων, Ρίου, Αγίου Βασιλείου, Ακταίου, Άνω Καστριτσίου, Αραχωβιτίκων, Αργυράς, Δρεπάνου, Κάτω Καστριτσίου, Πιτίτσας, Πλατανίου, Σελλών και Ψαθοπύργου.

Υπενθυμίζουμε ότι στις εν λόγω Κοινότητες αυξήθηκε ο Δημοτικός Φόρος σε ποσοστό μέχρι και 90% έναντι του προηγούμενου έτους.

Αναμένουμε την επόμενη κίνηση της Δημοτικής Αρχής. Θα συμμορφωθεί με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή θα την προσβάλλει; Θα μειώσει τον Δημοτικό Φόρο ή θα στραφεί νομικά κατά των συμφερόντων των κατοίκων των επίδικων Κοινοτήτων;».

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ»

Αντίστοιχα και η παράταξη «Ώρα Πατρών» κατέθεσε ένσταση στην  Αποκεντρωμένη για την υπέρογκη αύξηση του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων από τη δημοτική αρχή, που υπερβαίνει το 20% του προηγούμενου έτους. Την ένσταση κατέθεσαν ό επικεφαλής της Ώρας Πατρών,  Γιώργος Ρώρος και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσιμπούκης. «Η πρόταση της δημοτικής αρχής, θα μπορούσε να μην έχει υπερψηφιστεί από τη δημοτική αρχή μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, εάν είχε διαπιστωθεί η υπέρβαση αυτών που η σχετική νομοθεσία ορίζει και είχε διατυπωθεί εμπεριστατωμένα η αντίθετη άποψη, στα πλαίσια που ο νόμος ορίζει», αναφέρει η παράταξη.

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement