Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το πρόγραμμα της αυριανής επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα

Δημοσιεύθηκε

στις

Για την πολιτική τυμβωρυχία του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών που «επιχειρείται από την αντιπολίτευση», έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία καθιερωμένη ενημέρωσή του, μέσω ανάρτησης στο Facebook, σημειώνοντας ότι «είναι θλιβερό ότι η αντιπολίτευση καταφέρνει να συνασπιστεί μόνο πίσω από τερατολογίες και όχι γύρω από μια θετική πρόταση για το μέλλον της χώρας. Αυτό είναι και το αδιέξοδο των κομμάτων της αντιπολίτευσης».

«Η κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και σε ό,τι αποφασίσει εκείνη. Ξαναλέω, δεν υπήρξε καμία προσπάθεια συγκάλυψης, δεν συγκυβερνούμε με κανένα συμφέρον. Ο καθένας στον ρόλο του. Όλοι κρινόμαστε από τους πολίτες. Και σταματώ εδώ. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ζητάει η πλειοψηφία της κοινωνίας, να αλλάζουμε προς το καλύτερο τη χώρα, να αίρουμε διαχρονικά εμπόδια που μας κρατούν πίσω από τη σύγκλιση με την υπόλοιπη Ευρώπη», επισημαίνει.

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται επίσης στη «μελετημένη, χωρίς να θίγει αντοχές της οικονομίας και την ανταγωνιστικότητα» αύξηση του κατώτατου μισθού που θα ισχύει από την 1η Απριλίου, τονίζοντας παράλληλα, ότι «στηρίζει το εισόδημα χωρίς να βάζει σε κίνδυνο τη μείωση της ανεργίας. Προφανώς, δεν είμαστε ακόμα εκεί που θέλουμε να είμαστε. Όμως πλέον η Ελλάδα έχει τον 11ο κατώτατο μισθό στην Ευρώπη μεταξύ 22 χωρών. Άρα σταδιακά συγκλίνουμε με τα ευρωπαϊκά εισοδήματα. Να σας θυμίσω τον στόχο μας, στον οποίον είμαστε προσηλωμένοι: έως το 2027 ο κατώτατος να φτάσει τα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός τα 1500».

Για τη βελτίωση των εισοδημάτων και την καταπολέμηση της ανεργίας, ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για την «αφαίρεση φορολογικών βαρών, όπως η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες και τους αλιείς παράκτιας αλιείας. Αυτό προβλέπει τροπολογία που έχουμε ήδη καταθέσει στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την εξασφάλιση παγκόσμιου ελάχιστου επιπέδου φορολογίας των ομίλων πολυεθνικών επιχειρήσεων και των εγχώριων ομίλων μεγάλης κλίμακας στην ΕΕ».

«Δεν ξεχνάμε τους ανέργους και πρωτίστως τους νέους και τις νέες μας για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους, ώστε να αποκτήσουν αναγκαία εφόδια για την προετοιμασία της έναρξης ή της εξέλιξης της σταδιοδρομίας τους. Γι’ αυτό και στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή» 2021-2027 εντάξαμε δράση για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας έως 25.000 ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών με σκοπό την ένταξη στην αγορά εργασίας. Ο προϋπολογισμός της είναι 200 εκ. ευρώ και η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι να εξαντληθεί ή να καλυφθούν όλες οι θέσεις», σημειώνει.

Επίσης, αναφέρεται στην ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα που επέφερε αυστηροποίηση των ποινών στο σύνολο των κακουργημάτων που τιμωρούνται με πρόσκαιρη κάθειρξη και αύξησε το όριο της συνολικής ποινής που μπορεί να επιβληθεί σε όσους καταδικάζονται για περισσότερα του ενός κακουργήματα, από 20 σε 25 έτη. «Ας έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Τα fake news που συνειδητά διακίνησαν πάλι κάποιοι περί «ΝΔ και κάλυψης βιαστών» με αφορμή μια εισαγγελική πρόταση είναι αισχρά», σημειώνει ο πρωθυπουργός.

H EΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, όπως έχει γράψει από το Σάββατο η «Γ» θα επισκεφθεί αύριο τα Καλάβρυτα.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Ν.Δ. ο κ. Μητσοτάκης θα συνομιλήσει με πολίτες στο καφέ «ΜΟΝΤΑΝΑ» στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων στις 11.30 το πρωϊ.

Στο πρόγραμμα  του πρωθυπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις σε αμπελώνα της περιοχής, στο Μ. Σπήλαιο, όπου θα γίνει παρουσίαση του αρχαιολογικού έργου «Συντήρηση τοιχογραφιών του Καθολικού της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου Αχαΐας» που υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια  στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ “Δυτική Ελλάδα 2014-2020”, στο Δημαρχείο Καλαβρύτων, στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό και στο Χιονοδρομικό Κέντρο.

Στη συνάντηση του με τους πολίτες της περιοχής ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να  ζητήσει εγρήγορση ενόψει των ευρωεκλογών με κεντρικό μήνυμα ότι «σε αυτήν την παράταξη είμαστε όλοι στρατιώτες, με όπλο την αλήθεια, την ευθύνη και την πειθώ. Χωρίς να αρνούμαστε αδυναμίες. Αλλά και απαντώντας με στοιχεία στις άδικες κατηγορίες. Κάτι που θα μας χρειαστεί, βαδίζοντας προς τις Ευρωεκλογές. Μια μάχη διπλά κρίσιμη. Όχι μόνο γιατί στις Βρυξέλλες μάς περιμένουν διεκδικήσεις για περισσότερα κονδύλια ιδίως για τους αγρότες μας» για να προσθέσει ότι «η κάλπη του Ιουνίου θα έχει εθνικό αποτύπωμα, κρίνοντας αν η χώρα θα μείνει σταθερή και σε τροχιά προόδου σ’ ένα ασταθές περιβάλλον στον κόσμο και στην περιοχή μας. Ταυτόχρονα, όμως, τότε θα αποφασιστεί αν όλα όσα πετύχαμε και καθημερινά πετυχαίνουμε θα έχουν συνέχεια. Σε μία συγκυρία η οποία δεν επιτρέπει κανένα πισωγύρισμα. Και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για λάθη και πειράματα».

Ροή ειδήσεων

Advertisement