Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κασσελάκης: Σηκώνει το θέμα με τη διαρροή των emails των αποδήμων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει εκ νέου στην ατζέντα την υπόθεση της διαρροής των emails των αποδήμων που χρησιμοποιήθηκαν από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, με την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κ. Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

Σύμφωνα με πηγές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ζητήσει νέα ενημέρωση για την έρευνα σχετικά με την διαρροή. Από το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνουν ότι από ημέρα σε ημέρα αναμένεται από την Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου του ΥΠΕΣ να εκδοθεί το σχετικό πόρισμα σχετικά με τη διαρροή των emails των αποδήμων.

Απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος, τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «Μετά τις ανακοινώσεις των παραιτήσεων στις 15 Μαρτίου (σ.σ. του γ.γ. του ΥΠΕΣ Μιχάλη Σταυριανουδάκη, και του γραμματέα Αποδήμων της Ν.Δ Νίκου Θεοδωρόπουλου), η Μονάδα, ζήτησε άλλες δύο εβδομάδες προθεσμία για να ολοκληρώσει την έρευνά της.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει καλέσει γενικούς διευθυντές, προϊσταμένους Διευθύνσεων και Τμημάτων, υπαλλήλους που εργάζονται σε αυτές τις Διευθύνσεις. Ο αναπληρωτής υπουργός, υπογράμμισε πως το ΥΠΕΣ συνεργάζεται πλήρως σε ό,τι στοιχεία ζητούν για την δική τους έρευνα της υπόθεσης που διεξάγουν τόσο η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομέων όσο και η Εισαγγελία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement