Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: «Θα έχουμε θύματα»-Στον Εισαγγελέα οι κάτοικοι της Φρουρίου για την έκρηξη

Published

on

Τον Εισαγγελέα ενημέρωσαν οι κάτοικοι της οδού Φρουρίου χθες το μεσημέρι, για όσα συνέβησαν το μεσημέρι της Κυριακής, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο πάτησε σε γυμνό καλώδιο υψηλής τάσης με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη.

Οι κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν και για τα συνεχιζόμενα έργα που εκτελούνται στην περιοχή και τα οποία έχουν σταματήσει, αφού όπως τους ενημέρωσε ο εργολάβος είναι απλήρωτος.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Β’ Α.Τ. Πατρών και υπέβαλαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Στο μεταξύ χθες το πρωί συνεργεία έκλεισαν κάποια από τα ανοιγμένα φρεάτια όχι όμως όλα, όπως επισημαίνουν στη «Γ» οι κάτοικοι. Οι κάτοικοι ζητούν επίσπευση και ολοκλήρωση των εργασιών καθώς ταλαιπωρούνται σχεδόν δύο χρόνια. Καθιστούν επίσης τον Δήμο υπεύθυνο για ό,τι συμβεί μια και η οδός είναι ένα ανοιχτό εργοτάξιο, όμως από εκεί διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες πολίτες. Από την πλευρά του πάντως ο Δήμος με ανακοίνωσή του αποποιείται κάθε ευθύνη.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Με αφορμή το περιστατικό βραχυκύκλωσης, που συνέβη στις 7 Απριλίου 2024, στη συμβολή των οδών Δασυλλίου και Φρουρίου, τόσο το προσωπικό των τεχνικών υπηρεσιών, όσο και ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου-Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων (Η/Μ) και Έργων Υποδομής, Παναγιώτης Μελάς, μετέβησαν επί τόπου και προχώρησαν σε σύσταση προς τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης, καθώς και τον έλεγχο όλου του δικτύου υπό κατασκευή, ώστε να εξασφαλισθεί στο μέγιστο δυνατόν η δημόσια ασφάλεια. Ο Δήμος μας εκτελεί ήδη\ αλλά και προγραμματίζει, ένα μεγάλο αριθμό έργων αστικών αναπλάσεων, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του ιστού της πόλης μας, όπως οι περιοχές της Άνω και Κάτω Πόλης, των προσφυγικών συνοικιών, καθώς και εκτεταμένη ανακατασκευή πεζοδρομίων και οδοστρωμάτων, στο πλαίσιο αναμόρφωσης του οδικού περιβάλλοντος. Όλα αυτά τα έργα περιλαμβάνουν και την υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, με στόχο την παράλληλη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συγκεκριμένων περιοχών. Τα έργα της υπογειοποίησης εκτελούνται μέσω των αρμοδίων φορέων, όπως ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και οι οποίοι έχουν την αποκλειστική ευθύνη, τόσο για την τεχνική τους επίβλεψη όσο και για την ασφαλή τους ολοκλήρωση. Ο Δήμος Πατρέων, μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, καταβάλλει τεράστια προσπάθεια να προχωρήσουν τα έργα με ασφάλεια και επιμέλεια, ώστε να μην εγκυμονούν κινδύνους. Δυστυχώς, το γεγονός ότι για να ολοκληρωθεί ένα έργο απαιτείται η συνεργασία και ο συντονισμός πλήθους φορέων, π.χ. Δήμος, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΥΑΠ, Εφορεία Αρχαιοτήτων, Εταιρείες Τηλεπικοινωνιών, ιδιώτες εργολάβοι κ.ο.κ., δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στον χρόνο περάτωσης, την τήρηση του χρονοδιαγράμματος, την ποιότητα των έργων, τη «σύγκρουση» διαφορετικών σχεδιασμών. Είναι πια φανερό ότι απαιτείται τελείως διαφορετική οργάνωση και πραγματοποίηση των έργων, με ενιαίο τρόπο, χωρίς κατακερματισμό, με σχεδιασμό που θα λαμβάνει υπ’ όψιν όλες τις λαϊκές ανάγκες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement