Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τελευταίος σταθμός η Πάτρα-Στις 7 Ιουνίου ο Στ. Κασσελάκης “κλείνει” την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στην αχαϊκή πρωτεύουσα

Published

on

ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ

Ο κύβος ερίφθη από την Κουμουνδούρου. Ο Στέφανος Κασσελάκης θα έρθει την Παρασκευή 7 Ιουνίου στην Πάτρα, την οποία επέλεξε για να ολοκληρώσει την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, εν όψει των ευρωεκκλογών.

Ακολουθώντας τα χνάρια του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε πριν από τις εθνικές εκλογές την τελευταία προεκλογική του συγκέντρωση στην αχαϊκή πρωτεύουσα, την Παρασκευή 19 Μαϊου, μιλώντας στην πλατεία Γεωργίου, ο Στέφανος Κασσελάκης θα πράξει το ίδιο. Και η συγκεκριμένη επιλογή, έρχεται με τη σειρά της να επιβεβαιώσει τη βαρύτητα που δίνει η Κουμουνδούρου στην Πάτρα και κατ’ επέκταση στην Αχαϊα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα μιλήσει επίσης σε συγκέντρωση.

Υπενθυμίζεται ότι τελευταία φορά που ο Στέφανος Κασσελάκης ήρθε στην Πάτρα ήταν την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, όταν εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου, όπου διεξαγόταν η συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, με ομιλητή τον αναπληρωτή γραμματέα του κόμματος Γιώργο Βασιλειάδη.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ

Στο μεταξύ, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ομογενείς τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων του Στέφανου Κασσελάκη, που πραγματοποιεί περιοδεία σε όλα τα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε με τον δήμαρχο Δρόπολης και φορείς της περιοχής στο Γεωργουτσάτι, ενώ στο πρόγραμμά του βρίσκεται η Βάνιστα και το χωριό Βρυσερά.

Οι ομογενείς τόνισαν ότι χρειάζονται περισσότεροι δάσκαλοι και σχολεία για να μπορούν να διδάσκονται την ελληνική γλώσσα, αλλά και καλύτερες υποδομές υγείας, καθώς και σημαντικά έργα οδοποιίας καθώς όπως επισήμαναν αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Ο κ. Κασσελάκης μετέβη στις Βουλιαράτες, όπου επισκέφθηκε το σχολείο με τους 110 μαθητές, αλλά και το εκκλησάκι στο στρατιωτικό Κοιμητήριο πεσόντων του 1940. Ο ίδιος ξεναγήθηκε στον χώρο και αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της ειρήνης στην περιοχή αλλά και στην Παλαιστίνη.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ως παιδί ομογενών καταλαβαίνει τα προβλήματα και δεσμεύτηκε ότι θα τους στηρίζει σε κάθε περίπτωση. περιοδεία του κ. Κασσελάκη ξεκίνησε από το Καλπάκι Ιωαννίνων, όπου έξω από το Πολεμικό Μουσείο της περιοχής, που παρουσιάζει αυτό το μουσείο τις πρώτες 12 μέρες του έπους του 1940, ο Στέφανος Κασελάκης συνομίλησε με πολίτες, είπε για την περιοδεία του ότι αυτό που κάνουμε είναι να χτίζουμε ένα κίνημα, να λιώνουμε τις σόλες μας, όπως λέει χαρακτηριστικά, και να δίνουμε φωνή σε όσους δεν έχουν φωνή και μάλιστα να καλούμε και τους νέους να συμμετέχουν στην πολιτική. Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι οι νέοι δεν είναι μόνο για να βλέπουν τις αναρτήσεις του στο TikTok.

«Εμείς χτίζουμε αυτή τη στιγμή ένα κίνημα. Λιώνουμε τις σόλες και δίνουμε φωνή σ όλους τους Έλληνες πολίτες, των οποίων η φωνή δεν ακούστηκε τόσα χρόνια. Νέες ιδέες μετράνε πάνω απ όλα. Αλλά και λίγο ενέργεια νεανική δεν πειράζει. Να μην είναι μόνο Tik Tok του πρωθυπουργού για τους νέους. Να μπαίνουν στην πολιτική και να πιστεύουν ότι θα αλλάξουν τη χώρα», τόνισε.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement