Μαγειρική
Φρικασέ με θαλασσινά
Υλικά (για 4 άτομα):
500 γρ. ανάμεικτα θαλασσινά (σουπιές, καλαμάρι, μύδια και γαρίδες)
500 γρ. σέσκουλα, ψιλοκομμένα
1 πράσο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
4 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
50 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας αλεύρι
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα κρεμμύδια και το πράσο με το ελαιόλαδο, προσθέτετε από τα θαλασσινά μόνο τις σουπιές και τα καλαμάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη. Προσθέτετε περίπου 300 ml νερό ή όσο θα χρειαστεί για να βράσουν και να μαλακώσουν τα θαλασσινά. Μόλις είναι έτοιμα προσθέτετε τα σέσκουλα, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και αν χρειάζεται προσθέτετε επιπλέον ζεστό νερό. Σιγοβράζετε για 15΄. Οταν το φαγητό είναι έτοιμο προσθέτετε γαρίδες και μύδια, συνεχίζοντας το μαγείρεμα για μερικά λεπτά. Ανακατεύετε το αλεύρι με τον χυμό των λεμονιών και περιχύνετε το φρικασέ. Ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε με επιπλέον λεμόνι αν θέλετε.