Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Αντιδήμαρχος Βίβιαν Σαμούρη στην εκδήλωση με θέμα: «Μαζί Επιλέγουμε τον υγιεινό τρόπο ζωής μας»

Published

on

Η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη, παραβρέθηκε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής στην εκδήλωση με θέμα «Μαζί Επιλέγουμε τον υγιεινό τρόπο ζωής μας», που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Νότιο Πάρκο, από το Εργαστήριο Υγιεινής, του Τμήματος Ιατρικής  του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος OACCUs και της Παγκόσμιας Ημέρας Επιβίωσης από τον Καρκίνο (1η Κυριακή Ιουνίου), με την στήριξη και του Δήμου Πατρέων. 

dsc_0893.jpg

Η Αντιδήμαρχος, σε σύντομη τοποθέτησή της, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη και στη συνέχεια ανέφερε τα εξής:

«Η σημερινή ανοικτή εκδήλωση που διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα «Επιβίωσης από τον καρκίνο», από τον καθηγητή Υγιεινής Απόστολο Βανταράκη και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος OACCUS έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς μας δείχνει επί του πρακτέου, τον υγιεινό τρόπο ζωής που θα πρέπει να είναι εφεξής ο τρόπος ζωής, των επιβιωσάντων από τον καρκίνο, συνανθρώπων μας και όχι μόνο.

Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο υγιεινός τρόπος ζωής και διατροφής είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον οικογενειακό προϋπολογισμό του κάθε νοικοκυριού και η εμπειρία που έχουμε μέχρι τώρα,  μας δείχνει ότι το πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων κακής διατροφής και υπερκατανάλωσης πρόχειρων και βιομηχανοποιημένων τροφίμων. Στην πόλη μας επί παραδείγματι, πάνω από 18.000 συμπολίτες μας που ζουν με μοναδικό εισόδημα το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (ΚΕΑ) υποσιτίζονται και δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε υγιεινή διατροφή, ενώ αν σ’ αυτό συμπεριλάβουμε και το ποσοστό της ανεργίας στη Πάτρα που ξεπερνά το 30% αντιλαμβανόμαστε το αποτέλεσμα της ένδειας.

Γεγονότα που δείχνουν ότι οι πολιτικές στο τομέα της κοινωνικής πρόνοιας και υγείας ήταν και παραμένουν ελλειμματικές.

Ένας υγιεινός τρόπος ζωής ωστόσο, όπως και εδώ μας λέτε,   προσανατολίζεται και σε άλλους τομείς όπως υπαίθρια σπορ και άσκηση, ψυχολογική υποστήριξη, υγιεινό περιβάλλον.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας που η πολιτική της είναι ανθρωποκεντρική  δημιουργεί συνεχώς και αδιαλείπτως χώρους πρασίνου, πλατείες, πάρκα .

Σήμερα η εκδήλωση μας γίνεται στο Νότιο Πάρκο που είναι δημιούργημα της Δημοτικής Αρχής και του Δήμαρχου της Κώστα Πελετίδη, και εκτός από την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων δίνει στους συμπολίτες μας την δυνατότητα να σμίξουν με κόσμο, να αποσυμπιεστούν, να χαλαρώσουν πλάι στη θάλασσα, να αθληθούν και  να απολαύσουν μια πολιτιστική δράση δωρεάν. Δράσεις καθοριστικής σημασίας για όλα αυτά για τα οποία μιλάμε σήμερα. Καλή επιτυχία στην εκδήλωση».

Παρούσα στην εκδήλωση, ήταν και η υπεύθυνη του γραφείου ΑΜΕΑ του ΚΟΔΗΠ Ιουλία Συροκώστα, ενώ συμμετείχαν ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «ΦΛΟΓΑ», Τμήμα Πάτρας, ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Αχαΐας, ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Παράρτημα Πάτρας και ο Ογκολογικός ξενώνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, «Η ΕΛΠΙΔΑ».

dsc_0806.jpg

Ροή ειδήσεων

Advertisement