Connect with us

Ερασιτεχνικό

Ταξίδι… ζωής για την Ακαδημία του Δαβουρλή Κ92

Published

on

 

Η Ακαδημία του Δαβουρλή Κ. ’92 βρέθηκε για πέντε ημέρες στην Ισπανία και στο Μπιλμπάο αποκομίζοντας μοναδικές εμπειρίες

 

Ένα ταξίδι που είχε σχεδιαστεί εδώ και κάποια χρόνια έγινε πραγματικότητα για την Ακαδημία του Δαβουρλή Κ. ’92.

Αυτό δεν ήταν άλλο από την Ισπανία με τους «rosoneri» να φιλοξενούνται από την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και φυσικά οι εντυπώσεις των ανθρώπων της Ακαδημίας ήταν κάτι παραπάνω από μαγικές.

Ο διευθυντής της Ακαδημίας του Δαβουρλή Κ. ’92, Ντίνος Παπαγιαννόπουλος μίλησε στη «Γ» για τους σκοπούς αυτού του ταξιδιού αφού ο στόχος των «rosoneri» είναι να ξεφύγουν από την ελληνική κουλτούρα και να περάσουν σε ένα διαφορετικό τρόπο σκέψεις. Εξάλλου ο Δαβουρλής πάντα προγραμματίζει τέτοιου είδους ταξίδια γιατί αυτό που μετράει για την Ακαδημία τους είναι η σωστή βελτίωση των αθλητών της.

«Η Ακαδημία μας πάντα κοιτάζει προς τα έξω για την βελτίωση και την ανάπτυξη της και με αυτό το συστατικό επιλέγουμε και τους συνεργάτες μας», δήλωσε ο Ντίνος Παπαγιαννόπουλος και συνέχισε: «Μαζί με τον Δημήτρη Ράπτη, τον Νίκο Κυριακόπουλο και τον Χάρη Μαράτο κάναμε αυτό το ταξίδι ζωής.

Η επαφή μας με τους «Βάσκους» έχει ξεκινήσει πριν αρκετά χρόνια και τώρα που ωρίμασαν οι συνθήκες τους επισκεφτήκαμε. Πέντε υπέροχες ημέρες στο προπονητικό τους κέντρο με σκοπό να προσπαθήσουμε να εντρυφήσουμε στον τρόπο δουλειάς τους».

 

Το ταξίδι στο Μπιλμπάο

Η Ακαδημία του Δαβουρλή ενημέρωσε στην προσωπική της σελίδα για το ταξίδι στο Μπιλμπάο ενώ υπάρχουν τοποθετήσεις των ανθρώπων της Αθλέτικ όπως του υπεύθυνου προγράμματος ανάπτυξης των ακαδημιών Navarro, του εμπορικού διευθυντή ακαδημιών Santi De juan Zorilla και τους προέδρους του ιδρύματος Fundazioa Galder Reguera.

ALVARO NAVARRO: «Η Αthletic Club είναι το δέντρο, οι ρίζες του είναι όλα τα σωματεία της Μπισκάγια».

SANTI DE JUAN ZORILLA: «Η δύναμή μας είναι οι Ακαδημίες μας, αυτοί είναι οι άνθρωποί μας, δεν θα παίξουν όλοι στην Αtletic, αλλά θα είναι όλοι φίλαθλοί μας».

GALDER REGUERA: «Όταν θα παίξεις έστω και μια φορά ποδόσφαιρο με κάποιον θα συνδεθείς θα αναπτύξεις φιλία και δεσμό που δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο, αυτούς του δεσμούς εμείς τους σεβόμαστε, τους διατηρούμε και κάτω από το έμβλημα της Athletic Club δουλεύουμε σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και τάξεις. Η ATHLETIC είναι δίπλα σε όλους τους πολίτες της χωράς των Βάσκων».

Τι ανάφερε η Ακαδημία του Δαβουρλή γι’ αυτό το ταξίδι:

«Ένα ταξίδι που σχεδιάζαμε καιρό, σκοπός μας, να μπορέσουμε να καταλάβουμε ποιο είναι το συστατικό που κάνει αυτή την ομάδα τόσο ξεχωριστή και καταφέρνει να παραγάγει, να πουλάει και να αγωνίζεται στην La Liga χωρίς να έχει υποβιβαστεί ποτέ, από την μέρα της ίδρυσής της και αυτό μόνο με παίχτες από την χώρα των Βάσκων, όπου ο ανταγωνισμός είναι ίσως ο μεγαλύτερός μιας και στην περιοχή υπάρχουν ακόμα 4 ομάδες που αγωνίζονται στην La Liga!

Με τις ενέργειες του τεχνικού μας διευθυντή Δημήτρη Ράπτη συναντηθήκαμε, μιλήσαμε και μας παρουσιάσανε τον τρόπο δουλείας τους o Alvaro Navarro, υπεύθυνος του προγράμματος ανάπτυξης των Ακαδημιών της Αthletic Club, με τον Santi De Juan Zorilla, εμπορικό διευθυντή των Ακαδημιών και τον Galder Reguera πρόεδρο και εμπνευστή του Ιδρύματος της Αthletic το FUNDAZIOA.

Ο τελευταίος ήταν αυτός που μας έδωσε την πλήρη εικόνα. Δύο ώρες μαζί του και δεν ήταν αρκετές, ούτε για εμάς ούτε για αυτόν. Από την στιγμή που ο κόουτς Ράπτης του έκανε δώρο ένα βιβλίο του Απόστολου Δοξιάδη (μεταφρασμένο στα ισπανικά) και του ξεκλείδωσε την καρδιά.

Η παιδεία, η γνώση, η μόρφωση θα μας ανοίξει τις πόρτες, για να γίνουμε καλύτεροι και για να αντέξουμε.

«Ο πρώτος χρόνος του επαγγελματικού συμβολαίου είναι σαν όνειρο, τον δεύτερο αρχίζεις και καταλαβαίνεις τι γίνετε, τον τρίτο αρχίζουν και εμφανίζονται σκιές, τον τέταρτο το όνειρο έχει γίνει ανυπόφορο…».

Η Αtletic προετοιμάζει του αθλητές της και τους ανθρώπους της να αντέξουν, μας έλεγε κρατώντας ένα βιβλίο στο χέρι και δείχνοντάς μας με αυτό, την παρουσίαση των δράσεων του ιδρύματος ο Galder Reguera».

 

Τα μέλη της Ακαδημίας του Δαβουρλή Κ. ’92. Από αριστερά οι προπονητές των «rosoneri» Χάρης Μαράτος, Νίκος Κυριακόπουλος, Δημήτρης Ράπτης (τεχνικός Διευθυντής) και ο διευθυντής Ντίνος Παπαγιαννόπουλος

 

Ο υπεύθυνος του προγράμματος ανάπτυξης των ακαδημιών της Μπιμπλάο Alvaro Navarro με τους προπονητές του Δαβουρλή Χάρη Μαράτο, Δημήτρη Ράπτη και Νίκο Κυριακόπουλο

 

Το τεχνικό τιμ της Ακαδημίας του Δαβουρλή με τον εμπορικό διευθυντή των ακαδημιών Santi De juan Zorilla. Η Ακαδημία μάλιστα πρόσφερε ένα όμορφο διακοσμητικό καράβι το οποίο στα πανιά του είχε την ελληνική σημαία με το σήμα του Δαβουρλή και την ισπανική με το σήμα της Αθλέτικ Μπιλμπάο

 

Στην φωτό διακρίνεται ο Νίκος Κυριακόπουλος με τον πρόεδρο του ιδρύματος Fundazioa Galder Reguera, τον Δημήτρη Ράπτη και τον Χάρη

Ροή ειδήσεων

Advertisement