Connect with us

Μαγειρική

Αγκινάρες γεμιστές με Καρολίνα         

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Οι καρδιές από 12 μέτριες αγκινάρες (μόλις τις καθαρίσετε, τις βάζετε σε μπολ με λεμονόνερο για να μη μαυρίσουν)

Το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

300 γρ. ξερά κρεμμύδια, τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη και στραγγισμένα

10 κουτ. σούπας ρύζι Καρολίνα

1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)

3 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα (ή 1 1⁄2 κουτ. σούπας ξερός τριμμένος)

Ο χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι (αυξομειώνετε την ποσότητα, ανάλογα με το γούστο σας)

1 κουτ. γλυκού (κοφτό), ζάχαρη

250 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε, σε ένα μπολ, τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια με το ρύζι, τον άνηθο, τον δυόσμο, τον λεμονοχυμό, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Γεμίζετε με το μείγμα τις αγκινάρες. Στη συνέχεια, τις τακτοποιείτε στην πιο φαρδιά σας κατσαρόλα, ώστε να τις χωράει στριμωχτά, σε μία στρώση. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τόσο νερό ώστε να καλύπτει μόνο τις αγκινάρες και όχι το ρύζι. (Το ρίχνετε λίγο-λίγο σε μια άκρη της κατσαρόλας). Τις καλύπτετε με λαδόκολλα και τις σκεπάζετε με ένα πιάτο ώστε να μην κουνηθούν και αδειάσουν κατά το μαγείρεμα. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες και το ρύζι να φουσκώσει και το φαγητό να μείνει με το λάδι του. Αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήνετε λίγο τις γεμιστές αγκινάρες να κρυώσουν και να γίνουν χλιαρές και σερβίρουμε.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement