Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με τη «συνταγή» του 2023-Πανέτοιμη η ΔΕΕΠ Αχαϊας για τη μάχη των ευρωεκλογών

Ανέφεραν χθες σε συνέντευξη ο πρόεδρος της οργάνωσης, Αντώνης Κουνάβης και ο επικεφαλής της επιτροπής εκλογικού αγώνα, Νίκος Παπαδημάτος

Published

on

Είκοσι, περίπου, ημέρες πριν τις ευρωεκλογές το πολιτικό τοπίο, φαίνεται, πλέον, πιο ευδιάκριτο με την πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας να έχει ξεκαθαρίσει και το εύρος της να εξαρτάται από το ποσοστό της συμμετοχής των πολιτών στις κάλπες.

Προς την κατεύθυνση αυτή αναμένεται να δώσει ιδιαίτερο βάρος η τοπική Νέα Δημοκρατία, όπως επεσήμαναν χθες σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαϊας, Αντώνης Κουνάβης και ο επικεφαλής του επιτροπής εκλογικού αγώνα, πρώην βουλευτής, Νίκος Παπαδημάτος.
Με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του εκλογικού κέντρου του κόμματος, ο κ. Κουνάβης, αρχικά, ανέφερε ότι η κομματική οργάνωση είναι πανέτοιμη και γι’ αυτή την εκλογική μάχη, ακολουθώντας πιστά τη «συνταγή» της επιτυχίας της διπλής εκλογικής αναμέτρησης του 2023 με τα γνωστά αποτελέσματα, που έφεραν μετά από χρόνια τη φιλελεύθερη παράταξη στην 1η θέση στην Αχαΐα.
Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Δ. τόνισε ότι «ανοίξαμε την καρδιά μας και την αγκαλιά μας στους χιλιάδες πολίτες της Αχαϊας, με τη γλώσσα της αλήθειας και αυτό θα κάνουμε και τώρα, περιοδεύοντας σε κάθε γωνιά του νομού.
Ο κ. Κουνάβης ανέφερε ότι υπήρξαν λάθη αστοχίες στην πενταετία διακυβέρνησης της Ν.Δ., αλλά πρέπει οι πολίτες να συγκρίνουν και να αποφασίσουν. «Η Ελλάδα του 2024 δεν έχει σχέση με την Ελλάδα του 2019. Τώρα πορευόμαστε με σταθερότητα και ασφάλεια, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκεντρώνει τον απόλυτο σεβασμό των εταίρων μας και σε κάθε περίπτωση, υψώνει ανάστημα για να προασπίσει τα συμφέροντα της χώρας. Αντίθετα το 2019, πριν αναλάβει την εξουσία η Ν.Δ., η Ελλάδα είχε την εικόνα μιας ανυπόληπτης χώρας, ενώ ο τότε πρωθυπουργός κυριολεκτικά κυκλοφορούσε ως επαίτης για να καλύψει τις αντιφάσεις της κυβέρνησης του».
Aπό την πλευρά του ο Νίκος Παπαδημάτος τόνισε ότι κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει το δικό της πλαίσιο, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και συνθήκες. «Πρέπει να μιλήσουμε για Ευρώπη, που βαδίζει σε ένα δρόμο χωρίς ενιαία εξωτερική πολιτική, χωρίς στρατό με διαχείριση της καθημερινότητας, τη στιγμή που υπάρχουν πολλές προκλήσεις με πολεμικές συγκρούσεις στη γειτονιά μας, αλλά και ένας διαρκώς αυξανόμενος προβληματισμός με την ακροδεξιά στροφή που παρατηρείται».
Ακόμη ο κ. Παπαδημάτος εστίασε στην ανεπαρκή αγροτική πολιτική που ακολουθείται, επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρχει μια ενιαία φωνή.
Σε ότι αφορά τις προσδοκίες της Ν.Δ. στην Αχαΐα, τόνισε ότι «πρέπει να συγκεντρώσουμε το μάξιμουμ της δύναμης μας, να απευθυνθούμε στους πολίτες, να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, να αγκαλιάσουμε όλους αυτούς, που είτε δεν ξέρουν, είτε δυσαρεστημένοι φεύγουν προς τα δεξιότερα μας. Όλοι αυτοί είναι ομοϊδεάτες μας».

Κάλεσμα συμμετοχής στις κάλπες
Τόσο ο κ. Κουνάβης, όσο και ο κ.Παπαδημάτος απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής των πολιτών στις κάλπες.
«Η ψήφος για τις ευρωεκλογές του 2024 είναι ψήφος ευθύνης για την Ελλάδα και την Ευρώπη, για το κοινό μας μέλλον. Η Νέα Δημοκρατία είναι η Παράταξη που υπό τη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη. Παρούσα στα κέντρα λήψης αποφάσεων για την ήπειρό μας, πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Ας αξιοποιήσουμε την ψήφο μας με τον καλύτερο τρόπο», ανέφεραν.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη
Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ, αναφερόμενος στην ημερομηνία της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη, επανέλαβε ότι θα γίνει μεταξύ 27 και 29 Μάϊου, με το θέμα να ξεκαθαρίζει στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας, όπως και το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο η επίσκεψη θα γίνει, μάλλον, στις 28 Μάϊου, ενώ υπάρχουν προτάσεις στην Πειραιώς να γίνουν και περιοδείες και σε άλλους δήμους του νομού.

Τα τέσσερα κλιμάκια που θα «οργώσουν» την Αχαΐα
Όπως ανακοινώθηκε στη συνέντευξη από την προσεχή εβδομάδα τέσσερα κλιμάκια στελεχών του κόμματος θα «οργώσουν» την Αχαΐα, για να μεταφέρουν σε κάθε γωνιά τις θέσεις του κόμματος, αλλά και να ακούσουν τους πολίτες και τα προβλήματα τους.
Σε κάθε ένα κλιμάκιο επικεφαλής θα είναι η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου (στο 1ο), ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός, Ανδρέας Κατσανιώτης (στο 2ο), ο βουλευτής, Ιάσονας Φωτήλας (στο 3ο) και οι Α. Κουνάβης και Νίκος Παπαδημάτος (στο 4ο).
Μαζί με τους πολιτευτές και άλλα στελέχη θα αναφερθούν σε όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στη διάρκεια της πενταετούς διακυβέρνησης της Ν.Δ. ενώ σε αγροτικές περιοχές (Αιγιάλεια, Δυτική Αχαΐα, Καλάβρυτα) θα επισημάνουν ότι προτεραιότητες της κυβέρνησης της Ν.Δ. σε σχέση με την Κοινή Αγροτική Πολιτική, είναι η δέσμευση του 2% της ΚΑΠ για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στον πρωτογενή τομέα, ο περιορισμός και απλοποίηση των οικολογικών σχημάτων και η δυνατότητα μεταφοράς από πυλώνα σε πυλώνα πόρων που μένουν ανεκμετάλλευτοι.
«Η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε. για την περίοδο 2023-2027 -έτσι όπως διαμορφώθηκε από την πλειοψηφία των Πρασίνων, των Σοσιαλιστών και της Αριστεράς- είναι επιθετική προς τους αγρότες. Το Ε.Λ.Κ. και η Νέα Δημοκρατία πιστεύουν στην ομαλή πράσινη μετάβαση και στη συνεργασία αγροτικής παραγωγής και περιβάλλοντος. Πρόκειται για ζωτικής σημασίας διαφωνία με δυνάμεις που συμμάχησαν για το σκοπό αυτό. Έχουμε διαφορετική άποψη. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι σημαντικό και για τους αγρότες μας. Γι’ αυτό δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρότητα και πειραματισμούς», θα επισημάνουν.

Το τρένο, το λιμάνι και η στάση της δημοτικής αρχής
Όπως ήταν φυσικό στη διάρκεια της συνέντευξης τέθηκαν και ζητήματα τοπικού χαρακτήρα, που μπορούν να λυθούν μέσω της Ε.Ε. Κυρίαρχο ήταν το θέμα του τρένου και η σύνδεση με το λιμάνι, για το οποίο άφησαν αιχμές για την στείρα άρνηση της δημοτικής αρχής, αναφέροντας ότι τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο αρμόδιος υπουργός, θα δώσουν μάχη για εξασφάλιση περαιτέρω χρηματοδότησης, ώστε να υλοποιηθεί το έργο.
«Δεν υπάρχει λιμάνι χωρίς τρένο, διαφορετικά θα είναι μόνο για ψαροκάικα και όλη η κίνηση θα μεταφερθεί στο λιμάνι της Καλαμάτας», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

200-300 νέα μέλη κάθε μήνα
Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία εγγραφής νέων μελών στην παράταξη, αναφέροντας ότι η προσπάθεια αυτή είναι διαρκής και προσθέτοντας ότι από την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων από την παρούσα διοίκησης, εγγράφονται 200-300 νέα μέλη.

Στην αρχή της συνέντευξης, στην οποία ήταν παρόντες και οι αντιπρόεδροι της ΔΕΕΠ, Κώστας Ρηγόπουλος και Έντζη Σταματάκη, ο κ. Κουνάβης ευχαρίστησε τον κ. Παπαδημάτο για την αποδοχή της πρότασης ν’ αναλάβει τα ηνία της επιτροπής εκλογικού αγώνα. «Ο Νίκος σηματοδοτεί τα 50 χρόνια ιστορίας της Ν.Δ.», σημείωσε.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαδημάτος ευχαρίστησε για την τιμητική πρόταση που έγινε, συμπληρώνοντας: «Από τη νιότη μου ήμουν παρών σε όλους τους αγώνες της παράταξης μας».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement