Connect with us

Μαγειρική

Ζυμαρικά με πέστο φέτας, ελιές και ρίγανη  

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα):

500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας (1 πακέτο)

Για το πέστο

200 γρ. φέτα, κομματιασμένη

1/2 φλιτζ. τσαγιού μαύρες ελιές χωρίς τα κουκούτσια

1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

τα φυλλαράκια από 1/2 μάτσο μαϊντανού, χοντροκομμένα

2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης ή 1 κουτ. γλυκού ξερή

1 κουτ. γλυκού σουσάμι

1 κουτ. γλυκού μαυροκούκι (μαυροσούσαμο)

προαιρετικά πράσινο ή μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Πρώτα βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνετε, φροντίζοντας να κρατήσετε 1/2 – 2/3 φλιτζ. τσαγιού από το νερό. Τα ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα (εκτός φωτιάς). Εν τω μεταξύ, χτυπάτε στο μούλτι το μαϊντανό και τη ρίγανη με το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τις ελιές και χτυπάτε μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτετε και τη φέτα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί κι αυτή και στο τέλος ρίχνετε σιγά-σιγά όσο νερό από τα βρασμένα μακαρόνια χρειάζεται για να γίνει το μείγμα μια παχύρρευστη σάλτσα. Την ανακατεύετε με τα ζεστά μακαρόνια και σερβίρετε αμέσως. Τρίβετε άφθονο μαύρο ή πράσινο πιπέρι πάνω από κάθε μερίδα και πασπαλίζετε με το σουσάμι (ή τα 2 λογιών σουσάμια).

Ροή ειδήσεων

Advertisement