Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πρόκληση η διαμόρφωση πολιτικών υγείας»

Published

on

«Διεκδικώ την εκλογή μου στο Ευρωκοινοβούλιο στις 9 Ιουνίου καθώς οι πολιτικές υγείας τα επόμενα χρόνια θα αποτελούν θέμα του Ευρωκοινοβουλίου. Και είναι εδραία η πεποίθηση ότι αυτές θα είναι καλύτερα να διαμορφώνονται από όσους φροντίζουμε την υγεία των ασθενών μας καθημερινά και όχι από την ανώνυμη γραφειοκρατία όπως πολύ συχνά συμβαίνει».

Τα παραπάνω δηλώνει στην «Γ» ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ., και πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου δρ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία της εφημερίδας μας και είχε συνάντηση με τον εκδότη Γιάννη Χρ. Χριστόπουλο και το δημοσιογραφικό επιτελείο.
Ο κ. Εξαδάκτυλος βρέθηκε χθες στην Πάτρα στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας για τις προσεχείς εκλογές και χαρακτήρισε πρόκληση για τον ίδιο η συμμετοχή του στο Ευρωψηφοδέλτιο.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας αποδίδει πολλές φορές είτε ατελέσφορες είτε ανεφάρμοστες πολιτικές υγείας. Και επειδή στην χώρα μας το Εθνικό Σύστημα Υγείας χρειάζεται μια ιδιαίτερη ενίσχυση μόνο μέσα από τη σύγκλιση των ευρωπαϊκών συστημάτων υγείας μπορεί να έρθει, κάτι που δεν είναι υπό συζήτηση αυτή τη στιγμή, πιστεύω ότι μόνο με την απαραίτητη επιστημονική τεκμηρίωση, γνώση και δυνατότητα διαπραγμάτευσης μπορεί κανείς να την επιτύχει» μας είπε, για να προσθέσει το προσωπικό του στίγμα.
«ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ»
«Πιστεύω ότι έχω δώσει δείγματα γραφής καθώς οι άνθρωποι με γνώρισαν κατά την περίοδο της πανδημίας παρά την θέλησή τους και παρά την επιθυμία μου, στη διαχείριση μιας κρίσης, πρωτόγνωρης και μοναδικής για την εποχή μας. Θεωρώ ότι θα περάσουν πολλά χρόνια για να ξαναδούμε κάτι αντίστοιχο. Με βάση τα παραπάνω, την ιδιότητα του χειρουργού και του επί σειρά ετών προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου έχω την αίσθηση ότι μπορώ να ανταπεξέλθω στην αποστολή αυτή, η οποία θεωρώ ότι περί αποστολής πρόκειται».
«ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ, ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ»
Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής ερωτηθείς σχετικά για το γεγονός ότι η Ευρώπη πάσχει από γιατρούς δήλωσε πως «το επάγγελμα του γιατρού στην Ευρώπη όπως και στις ΗΠΑ δεν είναι τόσο ελκυστικό όσο είναι στην χώρα μας. Η Ελλάδα έχει 55.000 γιατρούς – πολύ περισσότερους από όσους χρειάζεται, θα αρκούσαν 40.000 γιατροί αν ήταν σωστά κατανεμημένοι για να καλύψουν τις ανάγκες. Επίσης 18.000 Έλληνες γιατροί βρίσκονται στο εξωτερικό και αυτό διότι στη χώρα μας δεν είναι ελκυστικό το κρατικό σύστημα υγείας και γι’ αυτό οι νέοι γιατροί, είτε απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα αναλαμβάνοντας το ρίσκο, είτε απευθύνονται απευθείας στο εξωτερικό και πολλοί προοδεύουν και αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις την επιστημονική ελίτ. Η Ελλάδα σήμερα μπορεί να λύνει μερικώς το πρόβλημα της Ευρώπης, όμως, είναι ένα ζήτημα που συνδέεται και με το δημογραφικό, καθώς δεν γεννιούνται πολλά παιδιά στην Ευρώπη. Εάν δεν έχουμε πολλά παιδιά, δεν θα έχουμε πολλούς νέους επιστήμονες, πολλούς νέους εργαζόμενους και δεν θα έχουμε νέους πουθενά…»
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΗ- ΚΑΡΒΕΛΗ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ
Ο κ. Εξαδάκτυλος επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου είχε εκτενή συζήτηση για τα θέματα υγείας της περιοχής και εξέφρασε την βούλησή του να στηρίζει με τις γνώσεις και την εμπειρία του θέματα στρατηγικής υγείας. Απευθυνόμενος στους πολίτες της Αχαΐας ζητά τον έναν από τους τέσσερις σταυρούς προκειμένου να αγωνιστεί για τη χώρα μας στο Ευρωκοινοβούλιο.
EΛΕΝΗ Α. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ροή ειδήσεων

Advertisement