Connect with us

Μαγειρική

Κατσικάκι φρικασέ με εποχικά χόρτα

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα):

50 ml ελαιόλαδο

1.800 γρ. σπάλα από κατσίκι, χωρίς κόκαλο, σε μέτρια κομμάτια

1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

5 φρέσκα κρεμμυδάκια, χωριστά το λευκό από το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

500 γρ. σπανάκι (καθαρό βάρος), καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

1 μάτσο σέσκουλα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα (αποκόβετε τα κοτσάνια και τα

ψιλοκόβετε κι αυτά, ξεχωριστά)

1 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος

1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος

1/2 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

300 γρ. ανάμεικτα χόρτα (καθαρό βάρος), όπως μαρούλια, λάπαθα, ραδίκια κ.ά.

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το μισό κρέας σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το βγάζετε, το αφήνετε σε ένα μπολ και σοτάρετε το υπόλοιπο. Το βάζετε κι αυτό στο μπολ. Σοτάρετε στο λάδι που έμεινε στην κατσαρόλα το ξερό κρεμμύδι και το λευκό μέρος από τα φρέσκα για 3 λεπτά. Ρίχνετε το σκόρδο, σοτάρετε για 1/2 λεπτό και βάζετε ξανά στην κατσαρόλα το κρέας με τα ζουμάκια που έμειναν στο μπολ, τις ρίζες σπανακιού, τα κοτσάνια σέσκουλου, τον μάραθο, τον άνηθο και το σχοινόπρασο και ανακατεύετε. Προσθέτετε νερό τόσο ώστε να φτάσει το πολύ μέχρι τη μέση των υλικών. Χαμηλώνετε καλά τη φωτιά, κλείνετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 1 ώρα. Προσθέτετε τα χόρτα, αλατοπίπερο και άλλα 200 ml νερό και μαγειρεύετε για 25 λεπτά.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement