Connect with us

Μαγειρική

Πατάτες γιαχνί με μυρωδικά και σύγκλινο, της Εύης  

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1½ κιλό πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη

5 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα

2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. σούπας ξερό κοπανισμένο ή 1/2 μικρό ματσάκι άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένο

1 γεμάτη κουτ. σούπας πελτές ντομάτας, διαλυμένος σε 250 ml νερό

1 ξυλάκι κανέλα

2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

100 – 150 γρ. σύγκλινο κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση:

Βάζετε στην κατσαρόλα το μισό λάδι και, όταν ζεσταθεί, ρίχνετε το ξερό κρεμμύδι και το σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει και να ξανθύνει ελαφρά. Τότε προσθέτετε τις πατάτες και την κανέλα και τα ανακατεύετε για λίγο να σοταριστούν όλα μαζί. Προσθέτετε αλατοπίπερο, τον διαλυμένο σε νερό πελτέ, το υπόλοιπο λάδι, τα κρεμμυδάκια, το δεντρολίβανο ή τον άνηθο. Ανακατεύετε όλα μαζί για 3 λεπτά. Αν χρειάζεται, ρίχνετε και λίγο βραστό νερό, τόσο που σχεδόν να σκεπάζονται οι πατάτες, και τις αφήνετε να βράσουν και να μείνουν με τη σάλτσα τους, χωρίς περιττά υγρά. Στη διάρκεια του μαγειρέματος δεν ανακατεύετε με κουτάλα, για να μη διαλυθούν οι πατάτες, αλλά σείετε την κατσαρόλα. Τρία λεπτά πριν το αποσύρετε από τη φωτιά, βάζετε ανάμεσα στις πατάτες τα κομμάτια του σύγκλινου. Αφήνετε το φαγητό σκεπασμένο με πετσέτα και το καπάκι από πάνω (για να μην πέσουν μέσα οι υδρατμοί) για μισή ώρα πριν σερβίρετε. Συνοδεύετε με ψωμί της αρεσκείας σας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement