Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φώτης Ηλιόπουλος στη «Γ»:«Η ψυχή της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο»

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της «ΝΙΚΗΣ»μιλά για το διακύβευμα των εκλογών της 9ης Ιουνίου στέλνοντας μήνυμα κατά της αποχής

Published

on

Κατέρχεται ως υποψήφιος για πρώτη φορά αντλώντας δύναμη από τα ιδανικά και τις αξίες του Έθνους μας, τα οποία όπως λέει πρεσβεύει η «ΝΙΚΗ».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Φώτης Ηλιόπουλος, είναι Ειδικός Ορθοδοντικός, γεννήθηκε, ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Πάτρα, ενώ πιστεύει στην πολιτική όχι ως προνόμιο, αλλά ως πράξη ευθύνης. Στόχος του, να προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις στη συλλογική προσπάθεια του Πατριωτικού Κινήματος, για μία Ευρώπη αξιών με τη Νίκη των αρχών! Όπως δηλώνει σε συνέντευξή του στη «Γ», «η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία ισχυρή, καθαρή φωνή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα διαφυλάττει τα πατρώα και θα υπερασπίζεται τα πάτρια», ενώ στέλνει μήνυμα κατά της αποχής, επισημαίνοντας ότι «ποτέ δεν ήταν και δεν θα είναι λύση».

Πώς αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και γιατί με το Κίνημα της ΝΙΚΗΣ;

Χωρίς να έχω καμία πρότερη συμμετοχή στην πολιτική, αλλά διατηρώντας πάντα την ιδιότητα του ενεργού πολίτη, ως επιστήμονας, ως πατέρας, ως ελεύθερος επαγγελματίας, αλλά κι ως άνθρωπος της δράσης που με απασχολεί το μέλλον της πατρίδας μας, αποδέχτηκα με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση του προέδρου μας, Δημήτρη Νατσιού. Η πολιτική για εμένα, όπως και για τη ΝΙΚΗ, είναι μία πράξη ευθύνης και δεν αποτελεί ευκαιρία για αξιώματα ή καρέκλες. Άλλωστε τα αξιώματα ανήκουν στον λαό, είναι η περιουσία του. Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, αλλά και σήμερα, διαπιστώνουμε πως η πολιτική στη χώρα μας έχει ταυτιστεί με την οικογενειοκρατία και τα πολιτικά «τζάκια», όπως λέει και ο λαός μας «σόι πάει το βασίλειο», παρά το γεγονός ότι έχουμε δημοκρατικά εκλεγμένους κυβερνήτες. Οφείλουμε λοιπόν να δώσουμε ένα οριστικό «τέλος» στην «κληρονομική», αυτή «ασθένεια» της πολιτικής, η οποία έχει βάλει τους Έλληνες πολίτες στην «εντατική».
Στη ΝΙΚΗ δεν υπάρχουν επαγγελματίες πολιτικοί, δεν συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν την οποιαδήποτε εμπλοκή ή σχέση με το χρεωκοπημένο καθεστώς που κατέστρεψε την Ελλάδα. Με «καθαρή» ματιά και καθαρό λόγο απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες καλώντας τους να γίνουν μέρος της συλλογικής μας προσπάθειας για τη βαθιά πολιτική αλλαγή.

Ποιο είναι το διακύβευμα των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου;

Προϋπόθεση για τη βαθιά πολιτική αλλαγή που σας προανέφερα είναι να αλλάξουμε πρώτα εμείς. Να ξαναβρούμε τον χαμένο μας εαυτό. Ας κάνουμε λοιπόν το πρώτο αποφασιστικό βήμα προς αυτή την αλλαγή, στις επικείμενες Ευρωεκλογές. Οι κάλπες της 9ης Ιουνίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια έχει να διαχειριστεί καίρια θέματα που έχουν ευθεία εθνική αναφορά:

Την μεταναστευτική πολιτική, την βιώσιμη ανάπτυξη και την επισιτιστική κρίση και την δημοσιονομική της σταθερότητα. Σε αυτό το περιβάλλον η Ελλάδα από αδύναμοςκρίκος οφείλει να μετατραπεί σε πρωτεργάτη της ενωσιακής μετεξέλιξης. Πρέπει να επανακτήσουμε την χαμένη μας αξιοπρέπεια δίνοντας βήμα και λόγο στους ικανούς, τους έντιμους, τους ακομμάτιστους. Θέλουμε και διεκδικούμε την Ευρώπη καταφύγιο Δημοκρατίας και Ελευθερίας, μία Ευρώπη ισχυρή που θα ξαναβρεί τη χαμένη της ταυτότητα και θα αποτινάξει την ανασφάλεια, τις αντιχριστιανικές αντιλήψεις, τον ολοκληρωτισμό.

Ποια θεωρείτε τα πιο σημαντικά ζητήματα που πρέπει η Ελλάδα να διεκδικήσει στην Ευρώπη;

Περίπου το 75% της εθνικής μας νομοθεσίας παράγεται και ψηφίζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συνεπώς οι ευρωεκλογές επηρεάζουν τη ζωή και την καθημερινότητα μας πολύ περισσότερο απ’ όσο φανταζόμαστε. Η Ελλάδα οφείλει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Έχουμε μπροστά μας κρίσιμα ζητήματα, μεταξύ των οποίων είναι το δημογραφικό, το οποίο μπορεί να απειλεί τη χώρα μας, απειλεί όμως εξίσου και τη «Γηραία» ήπειρο. Ένα πολυσύνθετο πρόβλημα που απαιτεί στοχευμένες πολιτικές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Κι εμείς από τη δική μας πλευρά, οφείλουμε να παλέψουμε στην Ευρώπη για την αύξηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, την προστασία της Πατρίδας μας από τις συνθήκες γήρανσης και άλωσης του πληθυσμού μας.
Μεταναστευτικό. Ψηφίστηκε πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο συντηρεί ένα πολυδαίδαλο και
σκοτεινό σύστημα διαχείρισης, που είναι αντίθετο με όσα πρεσβεύει η Ελλάδα.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να δημιουργηθούν δίπλα μας, κοντά μας, παράλληλες
κοινωνίες στις οποίες θα υπονομεύονται συστηματικά οι θεμελιώδεις αξίες μας, η
κοινωνική συνοχή. Επειδή πρόκειται για ένα θέμα που συχνά προκαλεί τα
όρια μεταξύ νομιμότητας και ανθρωπισμού, μεταξύ πνεύματος δικαιοσύνης και
πνεύματος ελέους, το καθήκον της διάκρισης είναι απαιτητό, όπως επίσης και η λήψη
ουσιαστικών και αποτελεσματικών μέτρων.
Ακόμη, ένα σημαντικό θέμα είναι η ακρίβεια την οποία κάποιοι επιχειρούν να μας πείσουν ότι είναι «εισαγόμενη» κι όχι αποτέλεσμα των δικών τους πολιτικών. Η Ελλάδα είναι η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη με βάσει το κατά κεφαλήν εισόδημα με αποτέλεσμα εκατομμύρια Έλληνες να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και να μην έχουν πρόσβαση ακόμη και στα πιο στοιχειώδη αγαθά για τη διαβίωσή τους.
Παράλληλα, εξίσου σημαντικά είναι τα θέματα της υγείας και της παιδείας.
Η δημόσια ασφάλιση και παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, προσβάσιμων
από όλους τους Έλληνες, είναι ένα στρατηγικό ζήτημα ηθικού πολιτισμού, εθνικής και
ευρωπαϊκής συνοχής, ενώ η παιδεία αποτελεί για τη ΝΙΚΗ ύψιστη προτεραιότητα. Στα
σχολεία μας σβήνεται συστηματικά ο Χριστός, η Πατρίδα και οι ευγενικές αξίες των
παππούδων μας. Οφείλουμε να προστατέψουμε το δικαίωμα των παιδιών στην
αγνότητα, την αθωότητα, την καλλιέργεια συμπεριφοράς, αξιών και αρετών, την
ανάπτυξη εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης, την καλή συμπεριφορά και τις
χρηστικές γνώσεις.

Ποια μηνύματα εισπράττετε από τον κόσμο στις περιοδείες σας;

Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Ο κόσμος αγκαλιάζει την προσπάθεια της ΝΙΚΗΣ καθώς έχει αντιληφθεί ότι είναι άδολη και ειλικρινής και είμαι βέβαιος πώς θα αυτό θα αποτυπωθεί στις κάλπες. Η αποστολή μας είναι να θυμίσουμε στους Έλληνες την ταυτότητά μας. Το να είσαι Έλληνας, να αγαπάς την πατρίδα σου δεν σε κατατάσσει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Θα έπρεπε να είναι κοινός παρονομαστής όλων των κομμάτων. Εκπροσωπούμε όλους τους Έλληνες για το κοινό καλό και σε αυτό δεσμευόμαστε. Η ΝΙΚΗ είναι το Κίνημα που εγγυάται την πολιτική μας αξιοπιστία και μία πατρίδα με αξιοπρέπεια που θα έχουν ενεργό ρόλο οι ικανοί, οι έντιμοι, οι ακομμάτιστοι. Μία πατρίδα που θα ανοίγει δρόμους στον ελληνικό λαό υπηρετώντας μία ποιοτικότερη δημοκρατία.

Ποια είναι η εκτίμησή σας για την αποχή;

Η αποχή δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ λύση, ούτε μπορεί να αποτελεί «άλλοθι» για την εκδήλωση αποστροφής στο υφιστάμενο πολιτικό σύστημα. Κάθε ψήφος μετράει, γιατί μία και μόνο ψήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, που η κοινωνία μας βρίσκεται σε κίνδυνο, οφείλουμε να διαφυλάξουμε τα πατρώα και να υπερασπιστούμε τα πάτρια, εντός κι εκτός συνόρων. Αποκτώντας ισχυρή και αποφασιστική «φωνή» στην Ε.Ε., εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις για το μέλλον μας. Απευθύνω, λοιπόν, κάλεσμα σε όλους τους πολίτες την Κυριακή 9 Ιουνίου να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά των πολιτικών δυναστειών, κατά των πολιτικών που έχουν υποβαθμίσει το βιοτικό μας επίπεδο, που στρέφονται κατά της παιδείας, της υγείας, της ασφάλειας και του μέλλοντός μας. Των πολιτικών που σκύβουν το κεφάλι και έχουν λησμονήσει τις αξίες, τα ιδανικά και τις πνευματικές μας ανάγκες που κράτησαν όρθιο το ελληνικό Έθνος και είναι αυτές που μπορούν να εγγυηθούν έναν κόσμο καλύτερο για τα παιδιά μας. Ας στείλουμε ηχηρό μήνυμα ΝΙΚΗΣ!

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement