Χωρίς κατηγορία
Κατσίκι με θυμάρι και σκόρδο στη λαδόκολλα

Υλικά (για 4 άτομα):
2.500 γρ. κατσίκι από μπούτι και σπάλα, με το κόκαλο, σε κομμάτια των 250 γρ.
1 κεφάλι σκόρδο ολόκληρο, κομμένο εγκάρσια, στη μέση
1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
400 γρ. γιαούρτι της αρεσκείας μας
ξύσμα και χυμός από μισό λεμόνι
2-3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκων μυρωδικών, όπως δυόσμου, μάραθου, κόλιανδρου κ.ά
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Σε λαδόκολλα βάζετε τα κομμάτια του κατσικιού, τα αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα και τα τρίβετε με τα χέρια σας. Σε μπολ ανακατεύετε το μισό γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τον χυμό και ξύσμα λεμονιού και αλατοπίπερο. Αδειάζετε στο κατσίκι και ανακατεύετε καλά, ώστε να καλυφθεί παντού με το μείγμα γιαουρτιού. Προσθέτετε και το σκόρδο και κλείνετε τη λαδόκολλα σε πακέτο. Βάζετε σε ταψί που ιδανικά να το χωράει ακριβώς. Ψήνετε για 2 ώρες. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 15 λεπτά. Ανοίγετε τη λαδόκολλα και βάζετε το κατσίκι σε πιατέλα. Σουρώνετε το ζουμί μέσα στο υπόλοιπο γιαούρτι. Ζουλάτε τα σκόρδα μέσα στο γιαούρτι (η ψίχα βγαίνει πανεύκολα και η φλούδα μένει στα δάχτυλά σας). Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύετε. Συνοδεύετε με τη μυρωδάτη αυτή «σάλτσα» το ψημένο κατσίκι.