Connect with us

Ελλάδα

Η μάχη για τον ΣΕΒ: Όλοι οι υποψήφιοι που κατεβαίνουν στις εκλογές

Published

on

Μπορεί η διεκδίκηση της Προεδρίας του ΣΕΒ κατά τις προσεχείς εκλογές της 18ης Ιουνίου από τον κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο και την κα Ιουλία Τσέτη, να έχει συγκεντρώσει όλα τα φώτα της δημοσιότητας στη «μάχη» για τα διοικητικά πράγματα στον μεγαλύτερο εργοδοτικό φορέα της χώρας, εν τούτοις το ενδιαφέρον είναι αρκετά μεγάλο και για τις υπόλοιπες θέσεις του ΔΣ, όπως προκύπτει απ’ τις υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί και τις οποίες σήμερα αποκαλύπτει το newmoney.gr.

Συνολικά 31 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τις 20 θέσεις του ΔΣ με βάση το ενιαίο ψηφοδέλτιο που επικυρώθηκε την περασμένη Δευτέρα. Η μεγάλη «μάχη» θα δοθεί καταρχήν για τη θέση του Προέδρου και δευτερευόντως για μία θέση απλού μέλους στο ΔΣ, καθώς υπάρχουν 24 υποψήφιοι για 14 συνολικά θέσεις.

Μάλιστα, υπάρχουν αρκετά πρόσωπα που για πρώτη φορά διεκδικούν μία θέση.

Οι «κλειδωμένες» θέσεις

Αντίθετα, «κλειδωμένη» είναι η εκλογή των τριών αντιπροέδρων, του ΓΓ του Συνδέσμου και του Ταμία του ΔΣ, καθώς οι υποψήφιοι είναι όσες και οι διαθέσιμες θέσεις. Συγκεκριμένα, οι τρεις υποψήφιοι για τις ισάριθμες θέσεις αντιπροέδρων είναι ο κ. Ευτύχης Βασιλάκης της Aegean Airlines, ο κ. Ανδρέας Σιαμισιης από την Helleniq Energy και η κα Ράνια Αικατερινάρη από την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Θεοδωρόπουλος έχει διαμηνύσει πως εφόσον εκλεγεί στην προεδρία του ΔΣ θα προτείνει την κα Αικατερινάρη να αναλάβει τη θέση της Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής που θα συγκροτηθεί με απόφαση του ΔΣ. Η Εκτελεστική Επιτροπή έχει γνωμοδοτικό ρόλο σε όλα τα θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η μάχη για τον ΣΕΒ: Ολοι οι υποψήφιοι που κατεβαίνουν στις εκλογές
Οι τρεις υποψήφιοι για τις ισάριθμες θέσεις Αντιπροέδρου του ΣΕΒ

Μοναδική υποψήφια για τη θέση της Γενικής Γραμματέως του ΔΣ είναι η κα Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου από τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ, αδερφή του νυν Προέδρου, κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλου. Επίσης, μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του Ταμία του ΔΣ είναι ο κ. Μάρκος Βερέμης από την Upstream.

Σημειώνεται ότι με βάση το καταστατικό, τα περίπου 800 μέλη του Συνδέσμου θα ψηφίσουν πρόσωπα βάζοντας σταυρό στο ενιαίο ψηφοδέλτιο που έχει σχηματιστεί, και ανάλογα με τη θέση που διεκδικούν οι υποψήφιοι. Στις κατηγορίες που οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι απ’ τις διαθέσιμες θέσεις, στη συγκεκριμένη περίπτωση για τη θέση του Προέδρου και των απλών μελών ΔΣ, η σταυροδοσία θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα.

Πλήθος υποψηφίων

Σε ό,τι αφορά τις 14 αιρετές θέσεις του «απλού μέλους» του ΔΣ, έχουν κατατεθεί 24 υποψηφιότητες. Μεταξύ αυτών, ο κ. Γιώργος Περιστέρης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος της ΒΙΑΝΕΞ, ο Κωνσταντίνος Νεμπής απ’ τον ΟΤΕ, η κα Εφη Κουτσουρέλη απ’ την Quest Συμμετοχών, ο κ. Μενέλαος Τασόπουλος της Παπουτσάνης.

Η μάχη για τον ΣΕΒ: Ολοι οι υποψήφιοι που κατεβαίνουν στις εκλογές
Η κα Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου και ο κ. Μάρκος Βερέμης θα έχουν τη θέση της ΓΓ και του Ταμία του ΔΣ αντίστοιχα

Αναλυτικά, για μέλη του ΔΣ έχουν καταθέσει υποψηφιότητα οι:

-Πέγκυ Αντωνάκου (Γκουγκλ Ελλάς Εφαρμογές Διαδικτύου)
-Κώστας Βαμβακάς (VK Premium)
-Δημήτρης Γιαννακόπουλος (ΒΙΑΝΕΞ)
-Πάρης Γραβουνιώτης (Χαρτοποιία Κομοτηνής)
-Καλλίνικος Καλλίνικος (Goldair Cargo)
-Νάγια Καλογεράκη (Coca Cola 3E / Coca Cola HBC)
-Γιάννης Καραγιάννης (Olympia Group)
-Νίκος Καυκάς (Καυκάς Β.)
-Ματίνα Κοίλιαρη (SABO)
-Έφη Κουτσουρέλη (Quest Συμμετοχών)
-Πάνος Κυριακόπουλος (Χρυσός Οδηγός)
-Πέτρος Μαντάς (ΠΑΣΕΒΙΠΕ)
-Φιλίππα Μιχάλη (NN)
-Κωνσταντίνος Νεμπής (ΟΤΕ)
-Λάμπρος Παπακωνσταντίνου (Ideal Holdings)
-Αριστοτέλης Παντελιάδης (ΜΕΤΡΟ)
-Μαρία Πασχαλίδου (Grantex)
-Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ)
-Δημήτρης Σαμαράς (Σαμαράς & Συνεργάτες – Σύμβουλοι Μηχανικοί)
-Κυριάκος Σαμπατακάκης (Accenture)
-Μενέλαος Τασόπουλος (Παπουτσάνης)
-Θεόδωρος Τρύφων (ELPEN)
-Ευάγγελος Χρυσάφης (METLEN Energy & Metals / Μυτιληναίος)
-Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank)

Ροή ειδήσεων

Advertisement