Connect with us

Υγεία

Οι σύγχρονες επεμβάσεις του κατώτερου πεπτικού από την Χειρουργική Κλινική του ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» αναπτύχθηκαν σε ημερίδα στο «Βυζαντινό»

Published

on

Με focus στις σύγχρονες εξελίξεις στην Χειρουργική του Κατώτερου Πεπτικού η Επιστημονική Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε, χθες το βράδυ, στο ξενοδοχείο «Bυζαντινό» άφησε έντονο αποτύπωμα ευρείας και τεκμηριωμένης επιστημονικής πληροφόρησης για τις σύγχρονες μεθόδους που εφαρμόζονται στις χειρουργικές επεμβάσεις των οργάνων του κατώτερου πεπτικού και καλύπτουν όλο το φάσμα των νεοπλασιών και των χρόνιων νοσημάτων καθότι οι συγκεκριμένες παθήσεις του κατώτερου πεπτικού παρουσιάζουν δυστυχώς αύξηση με γεωμετρική πρόοδο.

Συγκεκριμένα, επετεύχθη ο στόχος της Επιστημονικής Ημερίδα, που διοργανώθηκε από την Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την αρωγή της Εφημερίδας Γνώμη ως χορηγού Επικοινωνίας, καθότι στην θεματική της περιέλαβε την διευρυμένη ανάδειξη και εμπεριστατωμένη πληροφόρηση των νέων εξελίξεων στο πεδίο της Χειρουργικής, ενώ πρόβαλε το εκτενές έργο και την εφαρμογή των πλέον σύγχρονων μεθόδων που λαμβάνουν χώρα στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας και ειδικότερα στο συγκεκριμένο πεδίο.

Εμπνευστής της ιδέας διοργάνωσης και πραγματοποίησης της επιτυχημένης ημερίδας, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου και Διευθυντής Α’ της Νεφρολογικής Κλινικής του ΓΝΠ Περικλής Δουζδαμπάνης, ο οποίος πέραν του εγνωσμένου επιστημονικού του κύρους ως πολυσχιδής προσωπικότητα επιδεικνύει συνεχές ενδιαφέρον για την ανάδειξη των επιστημονικών εξελίξεων με κάθε ευκαιρία και ειδικότερα, όπως τόνισε στον χαιρετισμό που απηύθυνε : «η ημερίδα στοχεύει να προβάλλει τις σύγχρονες μεθόδους στην χειρουργική και συγκεκριμένα τις «Εξελίξεις στην Χειρουργική Κατώτερου Πεπτικού» οι οποίες εφαρμόζονται με εξαιρετική επιτυχία στο ΓΝΠ Άγιος Ανδρέας από χειρουργούς κύρους. Το ΓΝΠ λειτουργώντας με άψογη οργάνωση, δίνει την δυνατότητα να γίνεται άριστη δουλειά. Παράλληλα, σημαντικό πλεονέκτημα του ΓΝΠ είναι η άριστη παροχή υπηρεσιών υγείας που εξασφαλίζει η διοίκηση του νοσοκομείου και συγκεκριμένα ο διοικητής και αναπληρωτής διοικητής του και Τάκης Δημόπουλος υπό την αμέριστη αρωγή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη.»

Στην ημερίδα χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, αντιπεριφερειάρχης Υγείας Άννα Μαστοράκου, η οποία εξήρε το έργο του δεύτερο πυλώνα υγείας στην νοσοκομειακή φροντίδα στην Πάτρα, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του «Αγίου Ανδρέα» και στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Η. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΑΥΞΗΣΑΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ»

Ο διοικητής του ΓΝΠ Ηλίας Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε στην βαρύτητα που έχει ο χειρουργικός τομέας στο ΓΝΠ και στις προσπάθειες που καταβάλλει η διοίκηση με ενίσχυση του σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και με τη στελέχωση του προσωπικού. Τόνισε πως τα χειρουργεία έχουν αυξηθεί σε σχέση με την προ covid εποχή από το 2019, υπάρχει πλήρη στελέχωση προσωπικού και γίνονται εξειδικευμένες εξετάσεις.
Επιπρόσθετα, ο αναπληρωτής διοικητής Παναγιώτης Δημόπουλος, ο οποίος έχει εμπειρία και ως γιατρός της Χειρουργικές αναφέρθηκε στις καινοτόμες τεχνικές που εφαρμόζονται στις εξετάσεις και στην καλή συνεργασία του ιατρικού, του παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
2.600 ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΝ ΠΥΡΓΟΥ
Σε 2.600 ανέρχονται οι χειρουργικές επεμβάσεις που γίνονται σε ετήσια βάση στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου ανέφερε ο διοικητής του Σπύρος Πολίτης χαιρετίζοντας την ημερίδα, ενώ εστίασε στην καλή συνεργασία των περιφερειακών νοσοκομείων με τον «Άγιο Ανδρέα».

ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΝΠ – ΠΓΝΠ

Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του Γ.Ν.Π Παύλος Αθανασόπουλος και ο Καθηγητής και Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Γιάννης Μαρούλης οι οποίοι προήδρευσαν της ημερίδας επεσήμαναν, ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην χειρουργική και εξειδικευμένα στην Χειρουργική του Κατώτερου Πεπτικού, είναι ζωτικής σημασίας, ενώ τόνισαν την άριστη συνεργασία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με τον ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» στην επιτυχή διαχείριση των ασθενών που συρρέουν καθημερινά από όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνον».

Οι εισηγήσεις των ομιλητών
Άκρως τεκμηριωμένες ήταν οι εισηγήσεις των ομιλητών:
-Ο Γεώργιος Μαρκόπουλος, Χειρουργός Επιμελητής Α’ Χειρουργικής Κλινικής Γ.Ν. Πατρών αναφέρθηκε στη σύγχρονη αντιμετώπιση Ορθοκολικού Καρκίνου και έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες, ανοιχτή και λαπαροσκοπική χειρουργική.
-Η Άννα Φατούρου, Διευθύντρια Επιστημονικά Υπεύθυνη Τμήματος Ακτινολογίας Γ.Ν.Πατρών, μίλησε με θέμα: «Μαγνητική Τομογραφία Ορθού για καρκίνο του Ορθού».
-Ο Κωνσταντίνος Συγγούνης, Ακτινολόγος Επιμελητής Β’ Τμήματος Ακτινολογίας Γ.Ν. Πατρών ανέλυσε τις εξελίξεις στην Απεικόνιση του Ήπατος σε Ασθενείς με Κακοήθειες κατώτερου Πεπτικού.
-Ο Παναγιώτης Πατρικάκος, Χειρουργός Επιμελητής Α’ Χειρουργικής Κλινικής Γ.Ν. Πατρών με θέμα: «Αντιμετώπιση Ασθενών με τοπικά Προχωρημένη και/ή Μεταστατική Νόσο: Διατομεακή Προσέγγιση».
-Ο Χαράλαμπος Σερέτης, Χειρουργός Επικουρικός Επιμελητής Χειρουργικής Κλινικής Γ.Ν. Πατρών μίλησε για την χρήση ICG στην Γενική Χειρουργική στη Χειρουργική Κατώτερου Πεπτικού.
-Ο Γεώργιος Ζάχαρης, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Γ.Ν. Πατρών μίλησε για την αντιμετώπιση ασθενούς με Εκκολπωματική Νόσο του Παχέος Εντέρου.
-Ο Δημήτριος Φίλης, Χειρουργός Επιμελητής Α’ Χειρουργικής Κλινικής Γ.Ν. Πατρών αναφέρθηκε στον ρόλο της Χειρουργικής στις Φλεγμονώδεις Εντερικές Νόσους.
-Ο Σωτήριος Κουρελέας, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Γ.Ν.Πατρών έκλεισε τον κύκλο των εισηγητών αναφερόμενος στις παθήσεις Ορθοπρωκτικού Σωλήνα και στην σύγχρονες Τεχνικές.
Toν συντονισμό της ημερίδας έκανε η Τέτα Γιανάρου, δημοσιογράφος της «Γ», η οποία στο κλείσιμο της ημερίδας αναφέρθηκε στην άρτια οργάνωση του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας και στις εξαιρετικές επιδόσεις των χειρουργών που εφαρμόζουν επιτυχώς πρωτοποριακές μεθόδους επί τη βάσει των σύγχρονων εξελίξεων και των νέων πρωτοκόλλων.
Να αναφερθεί πως την ημερίδα παρακολούθησαν μέλη της ιατρικής και επιστημονικής κοινότητας της Πάτρας και εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement