Connect with us

Μαγειρική

Μπριζόλες μοσχαρίσιες σε γιαουρτένια μαρινάδα   

Published

on

        

Υλικά (για 4 άτομα):

Για το κρέας

4 μοσχαρίσιες μπριζόλες, κόντρα, 200 γρ. η καθεμία

1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

Για τη μαρινάδα

200 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό

1/2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές

1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή

1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη

2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

70 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Βάζετε τη μισή ποσότητα της μαρινάδας σε ένα μπολ σερβιρίσματος, στο ψυγείο. Στην υπόλοιπη ρίχνετε το κρεμμύδι και τις μπριζόλες και ανακατεύετε για να καλυφθούν καλά. Παράλληλα προθερμαίνετε τον φούρνο στους 250°C. Στραγγίζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα (πετάτε όση έμεινε στο μπολ), τις βάζετε σε ταψί που να τις χωράει σε μία στρώση και ψήνετε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν όσο σας αρέσει. Σερβίρετε τις μπριζόλες ζεστές με τη μαρινάδα-σάλτσα που είχατε κρατήσει στο ψυγείο, με πατάτες τηγανητές και τοματοσαλάτα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement