Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Βαριές ποινές μέχρι και 60 χρόνια αντιμετωπίζουν οι “7”! Συνεχίζεται η δίκη σήμερα

Published

on

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΚΗ

Ποινές μέχρι και 60 χρόνια φυλάκισης αντιμετωπίζουν οι νεαροί «αναρχικοί»

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα, η δίκη των 7 αντιεξουσιαστών που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και κατοχή εκρηκτικών. Από το πρωί τΤα δικαστήρια της Πάτρας, στα οποία  σε πρώτο βαθμό διεξάγεται η δίκη είναι πραγματικό φρούριο με αστυνομικούς να επιτηρούν κάθε χώρο του Μεγάρου. Υπενθυμίζεται πως μεταξύ των κατηγορούμενων βρίσκεται και ο γιός του καταδικασμένου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17Νοέμβρη» Κώστα Καρατσώλη (γνωστού ως “Στέλιου”). Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση με τα όπλα, εκρηκτικά, 18 κιλά κάνναβης και βιβλία για τον επαναστατικό αγώνα και τον αναρχισμό εντόπισαν οι Αρχές στη γιάφκα των 7 ληστών στην Πάτρα. Οι προφυλακισμένοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχαν δημιουργήσει σπίτι-γιάφκα στην Πάτρα και συμμετείχαν σε επτά ληστείες τα τελευταία δύο χρόνια σε τράπεζες, ΕΛΤΑ και σούπερ μάρκετ στην πόλη της Αχαΐας. Συνολικά είχαν κάνει πάνω από 20 ληστείες και κλοπές, ενώ στις ληστείες αποκόμιζαν μικροποσά. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι επτά συλληφθέντες εμπλέκονται σε σειρά από ένοπλες ληστείες τραπεζών, υποκαταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ. και σούπερ μάρκετ, τουλάχιστον από το 2020.

Εκτός από ληστείες, οι δράστες, για να μεγιστοποιήσουν το παράνομο κέρδος τους, είχαν διαμορφώσει σε οικίες όπου διέμεναν, κατάλληλους χώρους με υδροπονικές καλλιέργειες κάνναβης, ενώ οι ποσότητες που παράγονταν στη συνέχεια πωλούνταν στην περιοχή του κέντρου της Πάτρας.

Μάλιστα σε ένα από τα διαμερίσματα εντοπίστηκε μέχρι και ειδικός σωλήνας για την καλλιέργεια κάνναβης. Εκτός όμως από τη μεγάλη ποσότητα κάνναβης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα, εκρηκτικά και βιβλία με θέμα τον επαναστατικό αγώνα και τον αναρχισμό.

Οι δράστες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, για να πετύχουν το σκοπό τους είχαν προμηθευτεί πιστόλια, κατάλληλη ενδυμασία για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και του σώματος τους (όπως μπουφάν, περούκες, ιατρικές μάσκες γυαλιά, καπέλα τύπου τζόκεϊ κ.α.), ενώ προέβαιναν στην κλοπή μοτοσικλετών, τις οποίες χρησιμοποιούσαν κατά την τέλεση των ληστειών.

Μετά τις ληστείες, εγκατέλειπαν τις μηχανές, άλλαζαν ρούχα και διέφευγαν με διαφορετικό όχημα. Μάλιστα, κατά τη δράση τους και προκειμένου να μην εντοπίζονται από τις Αρχές, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, όπως χρήση ασυρμάτων, αποφυγή τηλεφωνικών συνομιλιών και δια ζώσης σχεδιασμό της παράνομης δραστηριότητάς τους. Στην διάρκεια της δίκης υπάρχουν στιγμές έντασης καθώς σύμφωνα με δικηγόρους των κατηγορουμένων η «έδρα» και ο Εισαγγελέας απορρίπτουν κάθε ένσταση που υποβάλλεται. Πάντως αν κάποιοι καταδικαστούν για όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, ενδέχεται αθροιστικά (προ της διαδικασίας συγχώνευσης ποινών) να αντιμετωπίσουν ποινές που θα φθάνουν…τα 60 χρόνια φυλάκιση.

Ροή ειδήσεων

Advertisement