Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παρασκήνια με “χρώμα” Αχαΐας: Στα…«άδυτα» του ανασχηματισμού

Published

on

-Ουδέν κακόν αμιγές καλού, και στην πολιτική. Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης ήταν η απολύτως αναμενόμενη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το μη ικανοποιητικό αποτέλεσμα της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές. Επίσης, και στην πολιτική, όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος. Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε.

*Παρασκευή μεσημέρι, τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου, στο εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας. Ο Αχαιός βουλευτής Ιάσονας Φωτήλας και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ του κυβερνώντος κόμματος, Αντώνης Κουνάβης, παραχωρούν συνέντευξη Τύπου. Όταν έρχεται η ώρα των ερωτήσεων, η «Γ» ρωτά τον Ιάσονα Φωτήλα εάν θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία (είχε θέσει τον πήχη στο 33%) πάρει ένα ποσοστό με το 2 μπροστά, με πιθανό το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού.

Ο Ιάσονας Φωτήλας απαντά: «Δεν θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Ο πήχης για εμάς υπάρχει. Να κοιτάξουμε όμως τι θα κάνουν ο δεύτερος, ο τρίτος. Θέλετε να πούμε ένα δυσμενές σενάριο, ότι θα πάρουμε 30%; Ο δεύτερος πόσο θα πάρει και τι θα μας πει; Όσο για τον ανασχηματισμό, δεν μπαίνω στα χωράφια του προέδρου, είναι θέμα του πρωθυπουργού».
-Ως γνωστόν, η Νέα Δημοκρατία πήρε 28,5%, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης έγινε και ο Ιάσονας Φωτήλας, που δεν ήθελε να μπει στα χωράφια του πρωθυπουργού, μετά από δέκα μέρες είναι πλέον υφυπουργός Πολιτισμού. Ενδεχομένως στην τοποθέτηση του Ιάσονα στο συγκεκριμένο υπουργείο να έπαιξε ρόλο η έφεσή του στις τέχνες, το γεγονός ότι ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο.
*Η εξέλιξη αυτή χαροποίησε ιδιαίτερα και τον Αντώνη Κουνάβη, καθώς ο Ιάσονας ήταν ο μοναδικός βουλευτής που τον στήριξε ανεπιφύλακτα στις εκλογές της ΔΕΕΠ και συμπορεύεται μαζί του. Απόδειξη ότι στην προαναφερόμενη συνέντευξη Τύπου μόνο αυτός από τους βουλευτές ήταν παρών, παρότι ο ίδιος έσπευσε να δικαιολογήσει τους συναδέλφους του για την απουσία τους. Υφυπουργός πλέον, και τζέντλεμαν!
*Εννοείται ότι εκείνη που φέρεται δυσαρεστημένη είναι η Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία είδε την πόρτα της εξόδου από το κυβερνητικό σχήμα. Δεν ξέρουμε εάν την «έφαγε» ο θόρυβος και δημοσιότητα που πήρε η περιβόητη μετακίνηση με την Πόρσε, αλλά εκ του αποτελέσματος συνάγεται το ασφαλές συμπέρασμα ότι ο πρωθυπουργός δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοσή της.
-Το θετικό για την Αχαΐα από τον ανασχηματισμό είναι ότι εκπροσωπείται και στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά με την ένταξη του Ιάσονα Φωτήλα στην κυβέρνηση δεν υπάρχει «γαλάζιος» βουλευτής, επί Μητσοτάκη, που να μην πήρε κυβερνητικό πόστο! Πρώτα ήταν ο Ανδρέας Κατσανιώτης, μετά η Χριστίνα Αλεξοπούλου. Ε, τώρα, ήταν η σειρά του Ιάσονα!
-Ο Κ. Μητσοτάκης, πάντως, έδειξε ότι δίνει ιδιαίτερο βάρος και στη Δυτική Ελλάδα, έχοντας άλλωστε επισκεφθεί προεκλογικά όλες τις περιφερειακές ενότητες. Έτσι στο νέο σχήμα συμμετέχουν και βουλευτές από την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία.

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος παρέμεινε ως υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ ο Κώστας Καραγκούνης, που τοποθετήθηκε υφυπουργός Εργασίας, ήταν και επί κυβέρνησης Σαμαρά, υφυπουργός Δικαιοσύνης, ενώ φέρεται να ανήκει στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού και επιπρόσθετα δεν είχε ψηφίσει και το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.
– Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Υποδομών που έγινε τελικά το Σάββατο το πρωί και όχι την Παρασκευή το απόγευμα μετά την ορκωμοσία, όπως έγινε στα άλλα Υπουργεία, η Χριστίνα Αλεξοπούλου δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Έδωσε γραπτώς το κείμενό της στους δημοσιογράφους και με έναν κόμπο στο λαιμό, λόγω της έντονης συγκινησιακής φόρτισης, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του, την ηγεσία του Υπουργείου και όλους με τους οποίους συνεργάστηκε τον τελευταίο χρόνο.
ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement