Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Σκούπα» στα τραπεζοκαθίσματα-Οι επιχειρηματίες εστίασης σε Ρήγα Φεραίου και Τριών Ναυάρχων περιορίστηκαν στους χώρους της άδειάς τους

Με σεβασμό στον πολίτη και στις ανάγκες λειτουργίας της πόλης ο ΣΚΕΑΝΑ ζητά μέσω του νομικού του συμβούλου, Αλ. Σκαρμέα νέα κανονιστική

Published

on

Τηρώντας αυστηρά τα όρια και τις προβλεπόμενες αποστάσεις βάσει των αδειών τους, οι επιχειρηματίες εστίασης απομάκρυναν από χθες τα επιπρόσθετα τραπεζοκαθίσματα που είχαν παραχωρηθεί ατελώς από τον Δήμο λόγω του κορωνοϊού.

Χθες το πρωί κλιμάκια του Δήμου προχώρησαν σε ελέγχους σε πλατείες και στους πεζόδρομους της Ρήγα Φεραίου και της Τριών Ναυάρχων, διαπιστώνοντας, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, πως η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρηματιών συμμορφώθηκε και είχε απομακρύνει τα τραπεζοκαθίσματα. Αντίστοιχα, έλεγχοι θα γίνουν στην Ηφαίστου, καθώς και σε όλους όσοι φαίνεται πως δεν έχουν ακόμη «εκκενώσει» τους επιπλέον χώρους, στους οποίους θα γίνουν αρχικά συστάσεις και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Θυμίζουμε, ότι η εστίαση ζήτησε από τον Δήμαρχο Πατρέων σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν να ολοκληρωθεί η νέα κανονιστική και μετά να απομακρυνθούν τα τραπεζοκαθίσματα, κάτι ωστόσο, που δεν έγινε αποδεκτό.

ΑΛ. ΣΚΑΡΜΕΑΣ: Η ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ 15.000 ΑΤΟΜΑ

Ο νομικός σύμβουλος του ΣΚΕΑΝΑ, πρώην αντιδήμαρχος, Αλέξης Σκαρμέας μεταφέροντας τα αιτήματα της εστίασης, αφού επισημαίνει ότι «αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της πόλης καθώς στα καταστήματα εστίασης απασχολούνται 15.000 άτομα», τονίζει ότι κανείς δεν είναι υπέρ της ασυδοσίας και ότι οι αποφάσεις πρέπει να τηρούνται και να εφαρμόζονται στο ακέραιο, ωστόσο, η υφιστάμενη κανονιστική είναι αναχρονιστική. «Η ίδια η κανονιστική του 2017 αναφέρει πως πρέπει να τροποποιηθεί γιατί έχει ξεπεραστεί. Προς αυτή την κατεύθυνση ορθά ο Δήμαρχος κάλεσε τον περασμένο Φεβρουάριο όλους τους φορείς, όπως την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, τα σωματεία ατόμων με αναπηρία και τον ΣΚΕΑΝΑ για να συμφωνηθεί το πλαίσιο εκσυγχρονισμού της κανονιστικής του 2017, η οποία βασίζεται σ’ αυτήν του 2010 που είχα ψηφίσει κι εγώ ως αντιδήμαρχος. Όλοι συμφώνησαν τότε, αλλά σήμερα ξαφνικά ο Δήμαρχος βάζει μία νέα παράμετρο στο θέμα, ότι σταματά η σύνταξη της νέας κανονιστικής για να δούμε συνολικά την εικόνα της πόλης. Μίας πόλης όμως, στην οποία γίνονται έργα, τα οποία αν δεν ολοκληρωθούν δεν μπορούμε να αποφασίσουμε για τη λειτουργία και την εικόνα της. Και τα έργα θα πάρουν χρόνο και μέχρι τότε η εστίαση και όλοι οι εργαζόμενοι θα ζουν με τον εφιάλτη της ανεργίας. Αυτό που θέλει η εστίαση είναι ο εκσυγχρονισμός της κανονιστικής βάση των ιδιαιτεροτήτων κάθε περιοχής και όταν με το καλό ολοκληρωθούν τα έργα να γίνει αναμόρφωσή της με τις απαιτούμενες διορθώσεις κι αλλαγές. Με σεβασμό στους πολίτες και τις ανάγκες του, η εστίαση δεν ζητά τίποτε περισσότερο από το να μπορέσει να επιβιώσει. Είναι άδικο να απομακρύνονται τραπεζοκαθίσματα από τα σημεία που διαπιστωμένα δεν ενοχλούν, γιατί τηρούνται ούτως ή αλλιώς οι προβλεπόμενες αποστάσεις. Είναι άδικο και περίεργο να μην συναινεί ο δήμος σε αυτό το δίκαιο αίτημα, αδιαφορώντας για τις χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Η εστίαση δεν είναι ελίτ, είναι άνθρωποι που παλεύουν να βγάλουν ένα μεροκάματο εν μέσω δύσκολων συνθηκών, λόγω της ακρίβειας στις προμήθειες, τα υπέρογκα νοίκια, του ρεύματος. Γι’ αυτό ο ΣΚΕΑΝΑ ζητά από τον Δήμαρχο να αναλάβει πρωτοβουλία και να ολοκληρωθεί άμεσα η νέα κανονιστική. Η πρόσφατη κόντρα μεταξύ του Δημάρχου και της εστίασης ήταν μία κακή στιγμή, την οποία δεν πρέπει να αφήσουμε να χαλάσει τη συνεργασία τόσων ετών. Απαιτείται σεβασμός και από τις δύο πλευρές».

Ροή ειδήσεων

Advertisement