Connect with us

Μαγειρική

  Κολοκυθάκια «παπουτσάκια» με λουκάνικο, τομάτα και φέτα   

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα):

8 μεγάλα κολοκύθια

3 ώριμες τομάτες, σε μικρά καρέ (περίπου 0,5 εκ.), μαζί με το ζουμί τους

400 γρ. λουκάνικο χωριάτικο της αρεσκείας σας, σε κύβους

200 γρ. φέτα, κατά προτίμηση σκληρή, σε κύβους 0,5 εκ.

2 αυγά

100 ml φρέσκο γάλα

6 μέτριες φέτες ψωμί, χωρίς κόρα, κατά προτίμηση μπαγιάτικο, τριμμένο σε ψίχουλα

2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

160 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Κόβετε τα κολοκύθια στη μέση, κατά μήκος, και με ένα μικρό κουτάλι αφαιρείτε την ψίχα από το εσωτερικό τους, αφήνοντας μόνο το κέλυφος με πάχος περίπου 1 εκ. Αν δεν έχει πολλά σπόρια η ψίχα των κολοκυθιών, την κρατάτε για να τη χρησιμοποιήσετε. Bάζετε τα κολοκύθια σε ένα ταψί που ιδανικά να τα χωράει ακριβώς, τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα περιχύνετε με 50 ml από το ελαιόλαδο και ψήνετε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το λουκάνικο μαζί με τη μισή ποσότητα από την ψίχα κολοκυθιού για 5 λεπτά. Την υπόλοιπη ψίχα κολοκυθιού τη διατηρείτε σε καλά κλεισμένο μπολ, στο ψυγείο, για άλλη χρήση. Ρίχνετε την τομάτα, αλατοπιπερώνετε, μαγειρεύετε για 5 λεπτά, να δέσει ελαφρώς το μείγμα, και αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήνετε στην άκρη για 4 λεπτά, να κρυώσει ελαφρώς. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γάλα, τη μισή ποσότητα από το τριμμένο ψωμί, τη φέτα, το δυόσμο και το μείγμα του τηγανιού και τα ανακατεύετε να αναμειχθούν. Ξεφουρνίζετε τα κολοκύθια, μοιράζετε ομοιόμορφα τη γέμιση, σκορπίζετε ομοιόμορφα το υπόλοιπο ψωμί και ψήνετε για άλλα 12 λεπτά, να σφίξει η γέμιση και να ροδίσουν στην επιφάνεια. Συνοδεύετε με τοματοσαλάτα και ένα απλό πιλάφι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement