Για 45 λεπτά αναγκάστηκε να περιμένει στο γκαράζ αυτοκινήτων του ferry boat που εκτελεί το δρομολόγιο Κεραμωτή – Θάσο, μια μητέρα με το κοριτσάκι της, το οποίο κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο κι αυτό καθώς στο πλοίο δεν υπάρχει ράμπα για ΑμεΑ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο Δημήτρης Αντωνίου ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, επιχείρησε για πρώτη φορά να ταξιδέψει στη Θάσο με ferry boat το 2018, παραμένοντας κι εκείνος στο γκαράζ του πλοίου κάτω από τον ήλιο.

«To να μας κουβαλάνε είναι επικίνδυνο, ρατσιστικό και απάνθρωπο»

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Δημήτρης, η νομοθεσία προβλέπει πως αν στο πλοίο δεν υπάρχει ειδική ράμπα, το άτομο θα πρέπει να περιμένει τη βοήθεια του πληρώματος για να ανέβει στο χώρο των επιβατών.

«Αδιανόητη νομοθετική ρύθμιση το να μας κουβαλάνε… Είναι και ρατσιστικό και απάνθρωπο, ενώ ο νόμος λέει να μας κουβαλήσουνε, όταν με βλέπουν λένε ‘δεν σας κουβαλάμε, καλύτερα να μείνετε κάτω’. Ξέρουν και οι ίδιοι ότι σε εκείνες τις σκάλες τις απότομες, τις στενές, δεν κουβαλιούνται αυτά τα πράγματα».

O Δημήτρης ανέβασε ψήφισμα με το οποίο διεκδικεί απρόσκοπτη πρόσβαση στα πλοία, το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες υπογραφές.